Novak preslišao i Andersona, u polufinalu ga čeka momak NAJTANJIH živaca!

I.Đ. | sport 2018-10-12 09:10:10 2018-10-12 09:10:10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:6 (1), 6:3 u četvrtfinalu Šangaja. Nole će u polufinalu na megdan Nemcu Aleksandru Zverevu.

AP

6:3 SET, MEČ! Novak je odradio šta je trebalo da odradi u drugom setu. Da pokaže ko je jači i bolji. Sada mu predstoji duel sa Aleksandrom Zverevim, velikim talentom ali i momkom koji ne ume baš previše da respektuje protivnike.

5:3 Prvi servis gem u kojem se Anderson nije mučio, samo jedan izgubljen poen. Samo...možda je prekasno za to, Novak servira za polufinale.

5:2 Potpuno fokusiran i maksimalno smiren, Novak je na gem od polufinala sa Sašom Zverevim.

4:2 Anderson daje sve od sebe da ostane u meču. Ni ovaj gem nije lako dobio.

4:1 Blizu smo kraja meča. Tako bar deluje. Jeste da Novak ima samo jedan brejk prednosti, ali njegova igra je ono što publiku ostavlja bez daha.

3:1 Kevin stiže do prvog gema uz mnogo, mnogo truda i prolivenog znoja.

3:0 Rutina. Novak je posle mučenja u 12. gemu prvog, u drugom setu osvojio 19 od 21 poena. Neverovatno. Fanovi na mrežama su u transu.

2:0 BREJK! I probudila se "srpska zver". Novak je krenuo da "dere" prijatelja, prvu od dve prilike za brejk bez ikakvih problema je iskoristio.

1:0 Bravo, majstore! Nole deluje daleko ubedljivije na startu drugog seta, gem bez izgubljenog poena.

Prvi set:

Nakon četiri uvodna, dosadnjikava gema, usledio je fenomenalni peti u kojem je Novak vrlo agresivnom igrom sa osnovne linije došao do prilike za brejk koju nije iskoristio (3:3).

Puno traju razmene udaraca, što je uostalom i očekivano svakom ko prati igru Južnoafrikanca.

Osmi gem bio je malo čupav, Anderson je pokušao da dođe do brejka, ali uzalud. Nole je u desetom gemu zabeležio dva vinera i pokazao da je spreman za maraton u najavi (5:5).

U 12. gemu Novak je na jedvite jade spasao set loptu, Anderson je bio na korak od vođstva (6:6). A u taj-brejku rapsodija Srbina, igra "mačke i miša" i 7:1! Čudesno.

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Đoković - Anderson.

Dva stara znanca, dva prijatelja i partnera u dublu ove sezone odmeriće snage u završnom delu turnira.

Novak je prethodno eliminisao Marka Čekinata sa 6:4, 6:0, dok je Anderson bio bolji od Stefanosa Cicipasa.