Novak Đoković
AP/Michel Euler
Novak Đoković

EPA/Julien Da Rosa

Novak Đoković, Foto: EPA/Julien Da Rosa

 

 

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Novak Đoković - Aleksandar Zverev.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Aleksandra Zvereva sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2). Na redu je polufinale Rolan Garosa, Nemac je ostao u prašini.

6:2 KRAJ! SET! MEČ! Novak je počistio Zvereva.

5:2 Novi gem za Novaka. Spasao je čak dve uzastopne brejk lopte i sada je to već namirisano polufinale. 

4:2 BREJK! Zverev je svojim greškama opet doneo sreću Novaku. Kada je trebalo čisto da smečuje, on je bekhend volejom pogodio mrežu, a na kraju je opet zakucao lopticu u mrežu u najodsudnijem mogućem momentu.

3:2 Sa nulom je Đoković rešio ovaj gem, bez ijednog jedinog problema. Zverevu će biti sve teže da se vrati u meč kako ovaj set odmiče.

2:2 Zverev nije dao priliku za brejk iako je Novak lepo napao u poslednjim poenima, ali svestan je Nemac koliko je bitno za njega da brejka ne bude.

2:1 Obradovao se Zverev kod poslednjeg udarca, ali je bio aut. U ovim trenucima vrlo tankih nerava i jedan i drugi teniser. Sasvim logično, jer rasplet se bliži.

1:1 Novak je u jednom trenutku slomio reket, tako da je više nego vidljiva nervoza kod njega. Nema potrebe za tim, sve drži u svojim rukama i očekujemo da će ga proći.

1:0 Imao je dve brejk lopte Zverev, nešto nesigurniji početak trećeg seta za Novaka. Ipak, naš teniser se spasao i skinuo malo pritisak pod koji ga je postavio Nemac.

TREĆI SET

6:2 SET! Nemogući Aleksandar Zverev! Čovek je i u prvom i u drugom setu poklonio Novaku poslednji poen duplom greškom. Zahvalni smo nemačkom teniseru, Đoković ima - 2:0!

5:2 Svaka čast za Đokovića, i u ovim momentima kad Zverev diže igru uspeo je da dođe do vrlo bitnog petog gema. Ostalo je još samo malo truda i set je njegov.

4:2 Ima mnogo problema Aleksandar Zverev u ovim trenucima, ali je sa manje muke nego u ranijim gemovima rešio ovaj i pristigao koliko-toliko za Novakom. Ipak, brejk prednosti je i dalje velika zaliha.

4:1 Još nekoliko savršenih servisa Novaka Đokovića. Bez ikakvih problema je uzeo još jedan gem i ide ka osvajanju drugog seta.

3:1 Zaista šteta što nije još jedan brejk osvojio Novak. Prvo je bacio na zadnjicu Zvereva za 30:40 i brejk loptu, a zatim u poslednjem poenu odigrao nekoliko vanzemaljskih riterna, ali nije ništa bilo dovoljno. Odoleo je Nemac.

3:0 Lagan ritam u drugom setu zasad, Zverev je potpuno izgubio polet iz prvog i Novak to maksimalno koristi. Srpski teniser je podigao nivo svoje igre, a kada on to uradi, nema ko može da ga zaustavi.

2:0 KAKAV BREJK NOVAKA ĐOKOVIĆA! U ovim momentima demonstracija sile, sa sve jednim od najlepših poena turnira kada je Novak tri puta vratio nemoguće, a zatim pogodio viner iz snova bekhendom.

1:0 Vrhunski start druge deonice, Novak je sa nulom dobio prvi gem. Ovo nije nijednom uspeo u prvom delu meča, nadamo se da to znači i nagoveštaj nešto lakšeg posla.

DRUGI SET 

7:5 SET ZA NOVAKA! Da li je moguće?! Posle fenomenalno odigranog prvog seta, Nemac je duplom greškom završio deonicu i Novak vodi 1:0! Fenomenalno.

6:5 Okreće rezultat Novak, vrlo lako je dobio ovaj gem. Zverev mora da servira za opstanak u setu.

5:5 BREJK! VRAĆA NOVAK! Kako je samo odigrao Novak u prethodnim minutima, čak ni savršeno raspoloženi Zverev to nije uspeo da vraća. Na kraju strpljivo i pre svega moćno stiže naš teniser do izjednačenja.

Zverev, Đoković

AP/Michel Euler

Zverev, Đoković, Foto: AP/Michel Euler

4:5 BREJK ZA ZVEREVA! U najgorem momentu Nemac ima servis kojim može da dobije set. Jako je loše odigrao Đoković na svoj servis, pred kraj ga je sreća spasila i mrežica, ali ne zadugo. Poslednji poen je poslao u aut.

4:4 Zadao je nevolje Đoković Zverevu, ali na kraju je uspeo da se snađe Nemac, pre svega hitrim forhendima za koje u ovom trenutku naš teniser nije imao rešenje.

4:3 Savršeno je na kraju gema odigrao Novak i mirno priveo izuzetno dug poen kraju. Najzad jedan lakši gem za srpskog tenisera, videćemo da li će biti odlučniji i na servis Zvereva.

3:3 Opet je bez problema stigao Zverev do gema. Novak nije pružio veći otpor, uzeo je samo poen. Već je prošlo pola seta, nadamo se da sledi ubojitiji Đoković.

3:2 Dobro je. Morao je Novak da spasava brejk loptu ponovo, ali je uspeo pre svega zbog neuspešne bekhend paralele Nemca u ključnim momentima. Tada je vratio nadmoć naš teniser, ali ostaje utisak da se zasad više muči na svoj servis od protivnika.

2:2 Lep gem za Zvereva. Sigurno je izjednačio, Novak je stigao samo do 15. Zasad uopšte ne deluje loše Nemac.

2:1 Imao je brejk loptu Zverev i u tom poenu sjajan udarac koji je srećom završio milimetar pored linije. Nakon toga je Novak uspostavio svoju igru i za kraj briljantnim drop-šotom rešio gem na svoj servis.

1:1 Lepo je igrao Novak, imao jednu prelepu viner paralelu, ali ipak je uspeo da se iskobelja Zverev i uzme prvi gem na svoj servis. 

1:0 Stigao je do dva poena Zverev, ali je Đoković ubacio u gas i nije dao Nemcu da se ponada u prvom gemu. Ozbiljan početak, sigurno je da nas očekuju uzbuđenja.

PRVI SET

14:40 Meč je počeo. Prvi servira srpski teniser.

14:35 Oba igrača su na terenu i zagrevaju se. Očekuje se skori početak.

14:15 Meč po rasporedu bi trebalo da počne u 14:30. Nadamo se da neće kasniti

Dobro došli na tekstualni prenos meča Novak Đoković - Aleksandar Zverev na portalu Alo!

Svetski broj jedan Novak Đoković i Aleksandar Zverev (5) se bore za polufinale Rolan Garosa, kiša najzad dopušta majstorima tenisa da odmere snage u borbi za polufinale. Uoči meča govorio je i prvi reket planete.

"Za protivnika imam jednog od najboljih tenisera sveta, koji ove sezone nije baš u najboljoj fizičkoj formi. Nije postigao značajne rezultate, ali to ne znači da neće igrati na veoma visokom nivou, na šta nas je sve navikao" nahvalio je Novak pred meč svog protivnika iz Nemačke.

"Imam samo jednu želju – da ovo bude sjajan meč i da bude velika borba. Novak je svetski broj 1 biće teško igrati s njim", poručio je Zverev sa druge strane.

Trenutni skor dva igrača jeste 2:2, tako da je to dodatni motiv pre svega za Srbina, pošto protiv ogromnog procenta tenisera ima pozitivan bilans. Bilo bi lepo da Zverev bude na toj listi.