Novak poput zveri rastrgnuo Zvereva! Ubedljivo, zrelo, muški, sigurno - na redu polufinale!

S.M. | sport 2019-06-06 14:19:58 2019-06-06 14:19:58

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Aleksandra Zvereva sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2).

AP/Michel Euler

 

 

 

Hvala što ste pratili tekstualni prenos meča Novak Đoković - Aleksandar Zverev.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Aleksandra Zvereva sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:2). Na redu je polufinale Rolan Garosa, Nemac je ostao u prašini.

6:2 KRAJ! SET! MEČ! Novak je počistio Zvereva.

5:2 Novi gem za Novaka. Spasao je čak dve uzastopne brejk lopte i sada je to već namirisano polufinale. 

4:2 BREJK! Zverev je svojim greškama opet doneo sreću Novaku. Kada je trebalo čisto da smečuje, on je bekhend volejom pogodio mrežu, a na kraju je opet zakucao lopticu u mrežu u najodsudnijem mogućem momentu.

3:2 Sa nulom je Đoković rešio ovaj gem, bez ijednog jedinog problema. Zverevu će biti sve teže da se vrati u meč kako ovaj set odmiče.

2:2 Zverev nije dao priliku za brejk iako je Novak lepo napao u poslednjim poenima, ali svestan je Nemac koliko je bitno za njega da brejka ne bude.

2:1 Obradovao se Zverev kod poslednjeg udarca, ali je bio aut. U ovim trenucima vrlo tankih nerava i jedan i drugi teniser. Sasvim logično, jer rasplet se bliži.

1:1 Novak je u jednom trenutku slomio reket, tako da je više nego vidljiva nervoza kod njega. Nema potrebe za tim, sve drži u svojim rukama i očekujemo da će ga proći.

1:0 Imao je dve brejk lopte Zverev, nešto nesigurniji početak trećeg seta za Novaka. Ipak, naš teniser se spasao i skinuo malo pritisak pod koji ga je postavio Nemac.

TREĆI SET

6:2 SET! Nemogući Aleksandar Zverev! Čovek je i u prvom i u drugom setu poklonio Novaku poslednji poen duplom greškom. Zahvalni smo nemačkom teniseru, Đoković ima - 2:0!

5:2 Svaka čast za Đokovića, i u ovim momentima kad Zverev diže igru uspeo je da dođe do vrlo bitnog petog gema. Ostalo je još samo malo truda i set je njegov.

4:2 Ima mnogo problema Aleksandar Zverev u ovim trenucima, ali je sa manje muke nego u ranijim gemovima rešio ovaj i pristigao koliko-toliko za Novakom. Ipak, brejk prednosti je i dalje velika zaliha.

4:1 Još nekoliko savršenih servisa Novaka Đokovića. Bez ikakvih problema je uzeo još jedan gem i ide ka osvajanju drugog seta.

3:1 Zaista šteta što nije još jedan brejk osvojio Novak. Prvo je bacio na zadnjicu Zvereva za 30:40 i brejk loptu, a zatim u poslednjem poenu odigrao nekoliko vanzemaljskih riterna, ali nije ništa bilo dovoljno. Odoleo je Nemac.

3:0 Lagan ritam u drugom setu zasad, Zverev je potpuno izgubio polet iz prvog i Novak to maksimalno koristi. Srpski teniser je podigao nivo svoje igre, a kada on to uradi, nema ko može da ga zaustavi.

2:0 KAKAV BREJK NOVAKA ĐOKOVIĆA! U ovim momentima demonstracija sile, sa sve jednim od najlepših poena turnira kada je Novak tri puta vratio nemoguće, a zatim pogodio viner iz snova bekhendom.

1:0 Vrhunski start druge deonice, Novak je sa nulom dobio prvi gem. Ovo nije nijednom uspeo u prvom delu meča, nadamo se da to znači i nagoveštaj nešto lakšeg posla.

DRUGI SET 

7:5 SET ZA NOVAKA! Da li je moguće?! Posle fenomenalno odigranog prvog seta, Nemac je duplom greškom završio deonicu i Novak vodi 1:0! Fenomenalno.

6:5 Okreće rezultat Novak, vrlo lako je dobio ovaj gem. Zverev mora da servira za opstanak u setu.

5:5 BREJK! VRAĆA NOVAK! Kako je samo odigrao Novak u prethodnim minutima, čak ni savršeno raspoloženi Zverev to nije uspeo da vraća. Na kraju strpljivo i pre svega moćno stiže naš teniser do izjednačenja.

4:5 BREJK ZA ZVEREVA! U najgorem momentu Nemac ima servis kojim može da dobije set. Jako je loše odigrao Đoković na svoj servis, pred kraj ga je sreća spasila i mrežica, ali ne zadugo. Poslednji poen je poslao u aut.

4:4 Zadao je nevolje Đoković Zverevu, ali na kraju je uspeo da se snađe Nemac, pre svega hitrim forhendima za koje u ovom trenutku naš teniser nije imao rešenje.

4:3 Savršeno je na kraju gema odigrao Novak i mirno priveo izuzetno dug poen kraju. Najzad jedan lakši gem za srpskog tenisera, videćemo da li će biti odlučniji i na servis Zvereva.

3:3 Opet je bez problema stigao Zverev do gema. Novak nije pružio veći otpor, uzeo je samo poen. Već je prošlo pola seta, nadamo se da sledi ubojitiji Đoković.

3:2 Dobro je. Morao je Novak da spasava brejk loptu ponovo, ali je uspeo pre svega zbog neuspešne bekhend paralele Nemca u ključnim momentima. Tada je vratio nadmoć naš teniser, ali ostaje utisak da se zasad više muči na svoj servis od protivnika.

2:2 Lep gem za Zvereva. Sigurno je izjednačio, Novak je stigao samo do 15. Zasad uopšte ne deluje loše Nemac.

2:1 Imao je brejk loptu Zverev i u tom poenu sjajan udarac koji je srećom završio milimetar pored linije. Nakon toga je Novak uspostavio svoju igru i za kraj briljantnim drop-šotom rešio gem na svoj servis.

1:1 Lepo je igrao Novak, imao jednu prelepu viner paralelu, ali ipak je uspeo da se iskobelja Zverev i uzme prvi gem na svoj servis.