Novak Đoković
AP
Novak Đoković

AP

Novak Đoković, Foto: AP

Kada je reč o sportskoj opremi, Novaku Đokoviću su posle reketa najvažnije - patike. Srpskom asu kamere tokom TV prenosa često snimaju obuću, a Nole je objasnio zbog čega na njegovoj opremi stalno možemo videti određene simbole. 

Novakove Patike

Tanjug

Novakove Patike, Foto: Tanjug

- Simboli su tu sa razlogom. Očigledno, jedan simbol je moj logo, koji sam formirao još 2011. godine. Da ne ulazim u detalje, ali postoji mnogo stvari koje simboli reprezentuju. Ali što se mene tiče, kada ih pogledam, recimo, u toku meča, služe mi kao podsetnik da budem najbolja verzija sebe, da ne pratim druge i da kreiram svoj karakter i put do uspeha - rekao je Đoković, koji ima ugovor sa „Ejsiksom“.

Dakle, dok jedan logo reprezentuje njegovo ime i prezime, ostali su možda malo iznenađenje.

Novakove Patike

Tanjug

Novakove Patike, Foto: Tanjug

- Ispod leve patike imam reiki simbol, koji je tu da me podseti da je sva energija univerzuma ovde i sada, i podseća me da budem uvek veoma svestan i probuđen u momentu u kojem se nalazim. Da budem što više u sadašnjem trenutku i da dam sebe 100 odsto, šta god da radim, u ovom slučaju, naravno, u tenisu. Jer to je individualan sport i možete se samo na sebe oslanjati. Tu je i vaš tim, ali je van terena i niko me ne može zameniti ako stvari krenu loše, zato smatram da je fokusiranost na sadašnjost ključ uspeha - dodao je on.

Đoković je objasnio značenje trećeg simbola.

Nikola Tesla

screenshoot/Twitter

Nikola Tesla, Foto: screenshoot/Twitter

- Na desnoj strani se nalazi golubica, koja simbolizuje mir, ljubav i slobodan duh. To su vrednosti za koje se zalažem i u isto vreme me podseća na nekog u koga sam oduvek gledao kao u idola - Nikolu Teslu. Ostavio je veliko nasleđe, koje i dan-danas ima široku primenu. Veoma sam ponosan što nosim sliku golubice, koju je on tako voleo. To je moja povezanost sa njim. Osećam da je njegov duh uvek tu, jer sam neko ko voli da konstantno napreduje, da isprobava ostale stvari, doživljava nova iskustva. To su značenja mojih simbola - zaključio je Đoković.