Novak Đoković
Alo!
Novak Đoković

Alo!

Novak Đoković, Foto: Alo!

Neizbežna tema bio je prvi susret sa sadašnjim trenerom Goranom Ivaniševićem, najboljim teniserom u istoriji Hrvatske.

"Na Gorana gledam pre svega kao na prijatelja pa tek onda kao trenera i mislim da on deli to isto mišljenje. Naš prvi susret se desio u akademiji Nike Pilića u Nemačkoj. Ja sam tada imao 14 godina, bio sam deo akademije. Naravno, svi smo bili oduševljeni i ja sam sam imao dozvolu od Nike i Gorana da prisustvujem treninzima, da gledam, upijam, učim. Zatim je Goran izdvijio 15 minuta da razgovaramo. On je ipak bio idol i meni i svima nama u regionu. Naš odnos datira 20 godina unazad, zato gledam na njega kao prijatelja. I kada su nam se putevi ukrstili pre šest meseci, bio sam jako uzbuđen jer sam izbacivao sve te emocije. Nije očekivao da ću ga pozvati, jer rezultati pokazuju da sve ide u jako dobrom pravcu", ispričao je Đoković, pojasnivši Ivanov metod rada:

"Goran je specifičan. Voli da stvari budu jednostavne, kratke, jasne i to mi omogućava mentalnu jasnoću. Vrlo brzo dolazimo do rešenja, zaključujemo kada dođe do nekih problema na terenu tehničke prirode. Vrlo efikasna i beneficitarna saradnja".

Što se tiče izbora najdražeg sportiste iz nama susedne zemlje, izbor je bio lak:

"Goran Ivanišević! (uz osmeh) Logično! Niki Pilić, isto, njega osećam kao člana porodice. Željka Franulovića jako dobro znam, on živi u Monaku. Brat i sestra Kostelić, njih sam uvek jako pratio i cenio, ali nikad nisam imao priliku da ih upoznam. Luka Modrić... Svima koji su i dalje aktivni želim puno sreće".

Više od 60% glasača na Index.hr veruje da će biti najbolji svih vremena, što pokazuje koliku podršku ima u toj zemlji prema kojoj je on uvek ima samo pozitivne reči, pune poštovanja.

Komentari (1)

Zoran

20.02.2020 11:27

Shvatite on ne moze da prica lose o komsijama.Pa majka mu je iz tih krajeva. Jedan je Nole ne ka mu bog da zdravlja i srecu. Ne ka nam zivi i 200 godina. Jer jedan je Nole.