Novak i Mario nam pomažu da se ne gledamo preko nišana!

K. Besarović | sport 2017-07-04 17:12:05 2017-07-04 17:12:05

Saradnja Novaka Đokovića i bivšeg hrvatskog tenisera Marija Ančića će, smatraju mnogi, biti relaksirajuća za srpsko-hrvatske odnose.

Printskrin Youtube

Dino Rađa, legendarni košarkaš Jugoplastike i kasnija NBA zvezda, pozdravlja saradnju Đokovića i Ančića kao korak u pravcu prevazilaženja podela iz ratne prošlosti.

- Ne treba više da se gledamo preko nišana. Ako su Đoković i Ančić procenili da će im saradnja doneti koristi, zašto da ne rade zajedno. Iako pratim i volim tenis, nisam kompetentan da dajem stručne ocene, pa u tom smislu ne mogu procenjivati da li će rad sa Mariom pomoći Novaku - rekao je Rađa za „Alo!”.

Na naše pitanje šta misli o Novaku Đokoviću, Rađa je kratko odgovorio.

- Ko sam ja da govorim o čoveku koji je osvojio sve najveće svetske teniske turnire!

Marin Čilić, najbolji hrvatski teniser, uveren je da će Ančić pomoći Đokoviću kako na igračkom, tako i na psihološkom planu.

- Mario je sjajan tip. Mislim da će imati izuzetno pozitivan uticaj na Novaka. Dok je igrao, Ančić je bio borac. Mislim da Novaku može da pomogne i kada je tenis, a i kada je psiha u pitanju - ocenuje Čilić.

On tvrdi da je saradnja srpskih i hrvatskih tenisera posledica njihovih dugogodišnjih dobrih odnosa.

- Svi mi smo dobri prijatelji, znamo se 10-15 godina. Znam da Ančić ima odlične odnose sa Novakom. Igrali su mnogo puta zajedno, a nastavili su da se druže i pošto je Mario prestao da igra. Njihova saradnja me nije iznenadila - poručio je Čilić.

Zanimljivo je da su Đoković i Ančić na treningu uoči početka Vimbldona razgovarali isključivo na engleskom jeziku kako bi ih i Agasi razumeo.

Expand player
Pogledajte više