Novak Đoković
EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE
Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE

Novak Đoković bio je tema kolumne novinara čuvenog američkog lista "Sports Ilustrejtid" Džona Verthajma. Kroz ceo tekst provlači se pitanje da li je Novak potcenjen šampion.

Verthajm se bavio pitanjem da li je Đoković potcenjen šampion...

Čitaoci šalju mejlove, a Verthajm im odgovara na iste i na osnovu toga piše kolumnu. Navijači širom Amerike su sada pisali o Novaku i mahom su se složili da je srpski teniser potcenjen u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Iako je 13 puta osvajao Gren slem i ima bolji međusobni skor od Švajcarca i Španca, Novaka ne cene onako kako zaslužuje. Sa tim se slaže i američki novinar Verthajm.

 "Za mene je ovde glavni odgovor da se 'Republika Tenis' uvek više bavila Federerom ili Nadalom. I kada se Đoković pojavio rivalitet dva igrača postao je 'trivalitet', a navijači su odreagovali ovako – 'Odabrao sam stranu (Rodžer ili Rafa) i sada sam u vezi'", ističe Verthajm.

 "Sigurno da njegova igra možda nije najprimamljivija. Ranije sam pisao i pitao sam se da li je razlog to što dolazi iz ne tako popularne države kao što su Švajcarska ili Španija... Ali ponavljam, mislim da je najbolji odgovor da kada je ušao u trku sa najboljima, da su mnogi već odabrali strane", dodaje Verthajm.

Američki novinar ističe da ljudi ne bi trebalo samo da poštuju Novaka, već treba da mu se dive zbog svega što je uradio!

 

 

 

Komentari (1)

Suzyq

04.08.2018 13:13

Novak je najbolji u istoriji,jer je sve svoje trofeje osvojio u direktnoj borbi sa Nadalom i Federerom,i više puta je on dobio njih,nego oni njega.Federer je pola svojih trofeja osvojio dok nije ni imao pravu konkurenciju,dok se Đoković još nije ni pojavio,a i kasnije ih je osvajao uglavnom kad na turniru nema Đokovića i Nadala.Prema tome,gledajući direktan odnos ove trojice,Đoković je bolji i od Nadala i od Federera u međusobnom skoru,pa s toga i jeste najbolji u istoriji.