Žil Simon i Nik Kirjos
(AP Photo/Lee Jin-man)
Žil Simon i Nik Kirjos

(AP Photo/Lee Jin-man)

Žil Simon i Nik Kirjos, Foto: (AP Photo/Lee Jin-man)

Francuski teniser, Žil Simon dao je intervju za "Tennis Break News" u kom je branio Novaka Đokovića od kritika uzrokovane zbog turnira "Adria Tour". 

"Postoje mnogo ljudi koji su srećni da vide Đokovića povređenog! Optužiće Novaka i reći će da je celoukupna krivica njegova, da bi se taj turnir bolje organizovao da je neko drugi vodio glavnu reč. On je veoma dobra osoba i svu krivicu je preuzeo na sebe. Teško je proceniti posledice koje će imati! Talas kritika koje kruže oko Đokovića su jasne!" - rekao je 54. teniser sveta!

Novak i Žil su se na turnirima sastajali 12 puta, a srpski teniser je trijumfovao u 11 susreta, a zanimljivo je da je Simon dobio njihov prvi meč koji je odigran 2008. godine u Marseju!

Žil Simon

(AP Photo/Tertius Pickard)

Žil Simon, Foto: (AP Photo/Tertius Pickard)

Žil Simons je otkrio da Đoković "gnjavi" veliki broj ljudi, to jest, da oni ne voli Srbina:

"Novak Đoković pokušava da uradi mnogo stvari, a to nervira mnogo ljudi. Sada je problem to što USTA hoće da organizuje US Open. Žele da računaju na sve, ali kada imate najboljeg tenisera sveta koji se izjasnio da neće da igra u takvim uslovima, onda znate da sigurno nisu srećni. Novak Đoković je potrošio preko 1500 sati na telefonu kako bi rešio budućnost ATP-a! Optužuju ga da nije bio prisutan na sastanku, ali je on već diskutovao o svim problemima na sastanku pre tog!" - zaključio je Francuz!

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

Komentari (1)

Nik

26.06.2020 03:27

Bravo Novače!!!