Novak Đoković
EPA-EFE/CRAIG GOLDING
Novak Đoković

EPA-EFE/CRAIG GOLDING

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/CRAIG GOLDING

Novak Đoković je savladao Rafaela Nadala 29. put u 55 međusobnih duela. Srbin je sa 6:2, 7:6 pobedio u drugom meču finala ATP kupa. 

 

Prvi set je potpuno prošao u znaku Đokovića, koji je odmah oduzeo servis Nadalu i posle digao na dva brejka prednosti.

U drugom setu je viđen pravi rat kakav se očekivao od dva najbolja tenisera sveta! Neverovatne razmene, spasavanja brejk-lopti i povratci iz istih. Došlo se do taj-brejka, u kom je Novak sa 4:4 nanizao tri trijumfalna poena za slavlje punih tribina srpskih navijača!

 

 

Sledi odlučujući dubl Đoković/Troicki protiv Nadal/Bautista Agut.

 KRAJ! 2:0! 

 7:6 - BRAVO, MAJSTORE! Sa 4:4 vezuje tri poena i donosi pobedu Srbiji!

 

6:6 - Taj-brejk. Vežite se, polećemo!

5:6 - Od jedanaestog gema bi mogao da se napravi mini-film! Nadal se vratio sa 15:40 posle neverovatnih razmena i vraćenih udaraca. Savršenstvo tenisa! 

4:5 - Ulazimo u sam finiš seta u kom još nije bilo brejka. Očekujte taj-brejk.

3:3 - Šampionski tenis u Sidneju! Novak se vratio sa 0:40, uključujući poen u najdužoj razmeni na meču! Usledila su četiri đusa i još dve brejk-lopte Nadala, ali je drugi reket sveta nadigrao prvog!

 

2:3 - Nadal značajno bolji, naročito u servisu. Nastavlja se ubedljivo izdanje obojice na svom servisu.

 

1:1 - Neumoljivi počeci obojice na prvim servis-gemovima. 

 II set

 

6:2 - Treći perfektni gem za sjajan prvi set Novaka Đokovića!

5:2 - Drugi pefektan Đokovićev gem! Nadal zatim završava dva poena forhendima, jedan je otišao u aut i Novaku, a drugi u terenu. Đoković što svojim znanjem, što greškama Nadala stiže do drugog brejke na meču!

3:2  - Đoković uzvraća istom merom, Nadal bez poena. Održava brejk prednosti. U petom gemu Novak Rafinom greškom dolazi do brejk-lopte, ali šalje loptu u mrežu. Usledio je đus gde Nadal pravi duplu servis grešku za prednost Đokovića. Mreža je opet bila na strani Španca, gde se posle udarva Đokovića odbija o vrh i vraća u polje našeg asa za ponovni egal. Nadal i pored lošeg servisa dobija gem.

2:1 - Nimalo lagano Đoković dolazi do overe brejka. Španac smanjuje odličnim servis-gemom, ostavio Novaka na nuli.

1:0 - Tako se počinje meč! Srbin koristi treću brejk loptu i dolazi do ranog vođstva!

 

I Set

MEČ JE POČEO!

 

Posle poraza Dušana Lajovića od Roberta Bautiste-Aguta 2:0, Đoković se nalazi pod velikim pritiskom. Ali, više puta je dokazao da je tada najbolji!

Ponovo teniski klasik Nadal-Đoković! Dva najbolja tenisera na svetu! Španac ima priliku da pobedom u prvom finalu ATP kupa donese objedinjenu titulu Španiji u dva reprezentativna teniska takmičenja. 

 

Prethodno je Đoković spasavao Srbiju u susretom sa Francuskom u grupi, kada se rutinski izborio sa Gaelom Monfisom i posle toga u dublu sa Troickim doneo prvo mesto.

 

Nole takođe može da iskoristi priliku da poboljša međusobni skor sa Nadalom, koji je sada 28:26.