Ernests Gulbis
AP Dita Alangkara
Ernests Gulbis

AP Dita Alangkara

Ernests Gulbis, Foto: AP Dita Alangkara

Litvanski teniser Ernests Gulbis je uvek važio za nekog ko će da priredi događaj van terena, a čini se da nikad neće ostaviti trag na istim!

A da je imao preduslova za to je svakako malo reći.

Kada ste sin litvanskog biznismena koji je milioner, onda ne čudi što ste razmeženi baš kao Ernests.

Putovao je na turnire privatnim avionima, trošio je nagradne fondove na kocku i mnogih drugih ispada.

Njegov najveći uspeh je bilo polufinale Rolan Garosa 2014. godine, a tada ga je zaustavio njegov dobar poznanik - Novak Đoković!

Gulbis je nakon tog turnira spiskao čitav novac od nagradnog fonda, više od 400.000 evra, u kazinu u Monte Karlu! 

Imao je sve predispozicije da postane odličan teniser, najbolji plasman mu je deseto mesto 2014. godine u junu, a na putu ka polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske je pobedio Rodžera Federera!

Ipak, luda glava, neangažovanje i način života svojstven deci bogataša mu je upropastio karijeru!

PROČITAJTE JOŠ:

Na turniru u Stokholmu 2009. godine, ovaj teniser je uhapšen pošto je angažovao prostituke u hotelu za svoj rođendan!

"Odjednom je došla poliicija i odvela me je u zatvor gde sam proveo noć. Uznemiren sam zbog vlasti u Švedskoj, ali bilo je zabavno, svako mora po jednom da ode u zatvor" - istakao je Gulbis.

Uspeo je da se vrati na vreme, platio je kaznu, zaigrao na turniru i ispao u prvoj rundi - to je Ernests!

162. teniser sveta se 2017. godine skrasio sa ruskim top modelom Tamarom Kopalejšvili, dobili su ćerkicu iste godine u martu, a upravo su ga oni sprečili da se izbavi sa samog dna!

Gulbis je takođe poznat i zbog toga što je hvalio turnir u Roterdamu, jer je tamo marihuana legalna, ali da je grehota što teniseri ne smeju da je konzumiraju: 

"Kada upoznam devojku, ne pitam je čime se bavi, da li je frizer ili nešto slično. Samo se upoznamo, ponekad i one ne pitaju mene čime se ja bavim. Ako me pita, ja slažem. Kažem da sam muzičar ili tako nešto" - rekao je Gulbis jednom prilikom.

Ernests Gulbis

AP/Ben Curtis

Ernests Gulbis, Foto: AP/Ben Curtis

Ovaj tatin sin je počeo tenisom da se bavi sa 12. godina na akademiji Nikole Pilića, koji mu je bio i trener. Odatle i zna Novaka Đokovića:

"Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promenim" - rekao je Gulbis sada već davne 2013. godine!

U međusobnim duelima, Gulbis je svega jednom pobedio Novaka u osam mečeva! Litvanac je davne 2009. godine pobedio Đokovića u Brizbejnu sa 6:4, 6:4 na turniru serije ATP 250!

O članovima "velike trojke" kaže:  

"Oni su dosadni. Ja ih poštujem i svaka im čast. Ali fali tu malo više vatre, kao što sportisti imaju u boksu, hokeju ili košarci, treba malo više rivalstva. Posle meča oni govore poraženom "bio si dobar, ali ja sam bio malo bolji". To je s...nje. Ja bih im rekao. Pobedio sam meč, razbio sam te, bio si gori od mene. Takav stav mi nedostaje u tenisu" - smatra osvajač šest trofeja (svih šest serije 250).

PREDLAŽEMO VAM:

Komentari (2)

bgd

18.07.2020 11:24

Naravno, made in bivsi Sovjetski Savez i on i devojka mu, Litvanac i Gruzijka, mrze Ruse i sve sto ima veze s Rusijom. A svi oni mrze i Srbiju iz istih razloga, jer misle da Srbi mnogo vole Ruse. Isto vazi i za Poljake. Ovo iz iskustva, zivim u inostranstvu i srela sam ih bezbroj.

Alex

19.07.2020 18:14

Gulbis je razmaženi tatin sin.On je jedan u nizu buntovnih tenisera koji svojim kvalitetom nije uspeo da dođe do vrha.Normalno je što ne voli Đokovića, Federera i Nadala od kojih je izgubio mnogo puta. I eto pročitali smo njegov monolog kojim nikog nije ubedio da zaslužuje više poštovanja u tenisu.