Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

* Novak Đoković osvajanjem ovogodišnjeg Vimbldona stigao je do svog 16. Gren slema

* Otvoreno prvenstvo Australije osvajao je 7 puta, Vimbldon 5, Us Open 3 i jednom Rolan Garos

* Novak vodi računa o tome šta unosi u svoj organizam

Najbolji teniser sveta otkrio je anegdotu iz njegovog života koju sigurno nije znalo mnogo ljudi, odnosno kakav je kada počne da pije alkohol.

- Sada se napijam od ljubavi (smeh) ili drugih stvari. Kada sam poslednji put pio alkohol? Godinama ne pijem, iako ranije jesam. A onda me kao sportistu koji retko pije alkohol jedna čaša bilo čega ubaci u mašinu i ne znam gde sam - rekao je Novak u intervjuu za „Vajs“.

Rafa Nadal I Novak Đoković

twitter/LicMarcoATR

Rafa Nadal I Novak Đoković, Foto: twitter/LicMarcoATR

U dahu je Nole govorio otvoreno o tome šta je radio kao klinac.

- Ako se takvo konzumiranje alkohola računa, onda sam imao puno takvih pijanstava. I toga se ne stidim, to je sastavni deo mog životnog putovanja. Težim ka tome da idem ka ispunjavaju nekih ciljeva, sportskih, u potrazi za ovim, u potrazi za onim. Sad sam prestao da tragam. Sada nešto manje vremena provodim u budućnosti, a trudim se da više budem u sadašnjosti.

Objasnio je Đoković i na šta tačno misli kada kaže da traga za nečim.

- Kada kažem tragam za nečim, bila to sreća, ljubav, pripadnost, šta god da je u pitanju, to znači da sebe već držiš u nekoj budućnosti ili neizvesnosti. U to verujem i to praktikujem skoro svaki dan. Verujem u tu moć vizuelizacije. To praktikuju najuspešniji sportisti. Kao što sam ja sebe zamislio da ću osvojiti vimbldonski trofej sa sedam godina. To je moćna stvar, ali treba da bude uravnotežena sa postojanjem u sadašnjem trenutku - objasnio je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića