Novak Đoković
(AP Photo/Lynne Sladky)
Predrag Kon

Printscreen

Predrag Kon, Foto: Printscreen

- Danas govoriti protiv vakcinacije ne pripada zdravom načinu razmišljanja. Vakcinacija neće biti potrebna za decu, jer je jako blago kod njih. Moj stav da svako bira da prihvata rizik da li će biti zaražen ili da će prihvatiti da se vakciniše. Novak Đoković je najbolji majstor sporta, ali sam ga savetovao da ne priča o vakcini jer ima veliki uticaj i svi ga slušaju. Ja sam fan Novaka Đokovića, ali sam samo napisao ono što se vakcina tiče - rekao je Kon.

Epidemiolog je na kraju dodao da mu nije važno šta stranci misle o našoj borbi i da su pojedine izjave koje stižu van granica Srbije besmislene.

Komentari (7)

David

04.05.2020 01:53

Cini mi se da gospodin Kon prelazi malo crvenu liniju i objasnjava nam kako neka vakcina koje jos i nema, mora biti obaveza sviju nas. Globalisti sa Bilom i ostalima obecali su da ce se ljudski rod prorediti na svega jednu milijardu. Ustavom je zagarantovano pravo svakog coveka da se izjasni o bilo cemu i da je svaki covek gospodar svoga tela i uma, pa tako moze o tome odlucivati. NEMA PRISILE GOSPODINE KON. NE, OVDE U SRBIJI. A vidite sta se dogadja u svetu.

Pop

04.05.2020 08:41

@David - Човек је лепо рекао да уколико се вакцина прогласи валидном и може се инплантирати треба се вакцинисати и препоручује старијим особама. Млади уколико се вакцинишу, а исто је препоручљиво, имају појачан имунитет организма и заштићени су и они и они са којима су у близини.

schhwaba

04.05.2020 07:16

Gledao sam emisiju sinoć, dr. Kon je u pravu, svaka mu je na mestu. vakcinacija je slobodan izbor ali koristi, to da šteti ili ne ostavimo struci da kaže!

Rade

04.05.2020 07:19

Opasno je pričati protiv vakcina.

Tanja

04.05.2020 07:21

Neki lekari u SAD su izgubili licencu zbog protivljenja vakcinaciji.

Penzioner

04.05.2020 12:15

Kad sam ja bila mala vakcinisana su deca od rodjenja do 2-3 rareda osnovne skole da bi organizam stekao imunitet za godine kje nailaze. A sad sa buducom vakcinom ne treba vakcinisati decu (Kon kaze deca i onako ne obolevaju, pa nisu obolevala od bolesti od kojih su nekad vakcinisani) vec treba vakcinisati stariju populaciju. Ko koga tu zamajava??

Dušan K. Ilijenadin

04.05.2020 15:34

Djokovic nikada nije izjavio da se nece vakcinsati - on je sao protsetovao zbog najave mogucnosti da se vakcinisanje uvede kao obavezno, a da pri tom lica koja se eventualno ne vakcinisu, budu onemogucena da putuju po svetu. On se dakle samo zalagao za slobodu IZBORA, ali bez uslovljavanja. Nole je u pravu: imamo pravo da znamo sta bismo dobijali i pravo da sami odlucimo!