Miodrag Ljuboja
B. Paunović
Miodrag Ljuboja

B. Paunović

Miodrag Ljuboja, Foto: B. Paunović

Boravak najboljeg tenisera sveta u Beogradu iskoristio je Miodrag Ljuboja (70), penzioner iz Obrenovca, da bar na trenutak stane pred idola i izrecituje mu par strofa iz pesme koja je posvećena Novaku i njegovoj supruzi Jeleni.

„Naš školski đak Nole koga svi vole" pesma je napisana iz srca i govori o bračnoj idili Novaka i Jelene, o njihovom humanitarnom radu, ljubavi prema deci, prema ljudima uopšte. Za Miodraga je Nole vitez, a Jelena srpska heroina...

- Jednog jutra ustao sam u šest i odmah uzeo papir i olovku. Inspiracija je nadirala. Iako godinama pišem, ovo je moja prva pesma o našem asu, ali ne i poslednja. Novaka pratim od početka i znao sam da će biti najbolji teniser sveta. Nikad neću zaboraviti kad je protiv Conge igrao prvo finale Australijan opena. Bio je to antologijski meč - kaže čika Mića, inače rođeni Beograđanin.

Miodrag Ljuboja je veliki zaljubljenik u sport, oduvek je želeo da bude deo njega, ali mu se san nije ostvario.

- Kao mlad, trenirao sam tenis u Sportskom centru „Košutnjak“ davne 1962. Ujak mi je pomagao da se dokopam DIF-a, i položio sam prijemni ispit, ali je moj otac želeo da budem pravnik, pa sam krenuo tim putem. Neostvarena mi je želja da budem odbojkaški trener - kaže Miodrag.