Novak Đoković i Rafael Nadal
AP/Gregorio Borgia
Novak Đoković i Rafael Nadal

AP/Gregorio Borgia

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP/Gregorio Borgia

Sledeće nedelje počinje Rolan Garos, drugi Gren Slem turnir u godini, prvi favorit svakako će biti Rafael Nadal koji juri svoju 12. titulu na najvećem turniru u Francuskoj.

Nekadašnji četvrti teniser sveta, Robin Soderling, istakao je da jedino Novak Đoković može da zaustavi "bika sa Majorke" da trijumfuje na "Frenč openu".

Pročitajte još:

Novak Đoković

EPA/Ettore Ferrari

Novak Đoković, Foto: EPA/Ettore Ferrari

Inače, Šveđanin je prvi teniser koji je uspeo da zaustavi Nadala u Parizu, a to je bilo 2009. godine, a on je kasnije stigao do finala gde ga je porazio Rodžer Federer.

- Novak je već pobeđivao Rafu na šljaci, čak jednom i u Parizu. Verujem da je jedini koji sada ima ikakve šanse protiv Nadala - ocenio je Soderling.

- Pri tom, Đoković neće pobediti Nadala kao što to čine drugi teniseri, agresivnom igrom i vinerima. On može fizički da mu se suprotstavi. Rolan Garos je najteže osvojiti, ali ako Novak bude na nivou na kome je bio u finalu Australijan opena, može ponovo da savlada Rafu.

Robin Soderling

Profimedia

Robin Soderling, Foto: Profimedia

Naravno, Sodernig je rekao da je pored svega Rafa prvi kandidat da podigne trofej u prestonici Francuske.

- Ako je zdrav, Nadal je uvek favorit. Čini mi se da i Rodžer može da imam nekakve šanse. Ipak, ponavljam, Đoković i Nadal su zdravi i spremni, tako da im dajem prednost u odnosu na Federera.

Novak i Rafael su prvi i drugi nosilac "Frenč opena" i njihov eventualni duel moguć je tek u finalu.

Komentari (2)

Драган Гиљен

25.05.2019 12:15

Даће БОГ!

Lezylebowitz

25.05.2019 19:40

Namesteno za austrijanca dominic thiem