Novak Đoković i Rafael Nadal
AP/Gregorio Borgia
Novak Đoković i Rafael Nadal

AP/Gregorio Borgia

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP/Gregorio Borgia

Rafael Nadal osvojio je titulu na Masters turniru u Rimu pobedivši Novaka Đokovića u finalu rezultatom 2:1, a po setovima 6:0, 4:6, 6:1.

Pročitajte još:

ROLERKOSTER U FINALU RIMA Đoković od očaja do sjaja pa nazad, Nadal osvojio prestonicu Italije! (FOTO + VIDEO)

KIRJOS ISPROZIVAO VERDASKA NA SVA USTA Šmekerski odgovor Španca će dugo pamtiti! Pomenuo je i Novaka Đokovića

DALEKO VIŠE OD TITULE, DALEKO VIŠE OD BODOVA, OD NOVCA Novak ima dodatni, manje poznati, OGROMAN razlog da pobedi Nadala u finalu! Koliko bi samo to značilo...

Ovo je Špancu 81. trofej u karijeri, a ovom pobedom vranio je prvom reketu sveta za poraz na početku sezone u finalu Australijan Opena.

- Ne želim da pričam o umoru, već da čestitam Nadalu na pobedi, bio je bolji. Uspeo sam da osvojim drugi set i da produžim meč. Ovo mi je jedan od najomiljenijih turnira, atmosfera je fenomenalna, hvala svima na podršci - rekao je Đoković posle meča.

Ovo je bio prvi pehar za Nadala u ovoj sezoni, a osvojena titula u Rimu mu je ukupno deveta u karijeri, a takođe pobedom protiv Novaka napravio je novi rekrod kada je u pitanju ukupan broj titula na Masters turnirima i ima ih 34, dok Đoković ima jednu manje.

- Važno je da sam zdrav, osećam se dobro, dobro sam odigrao, uživam u svakom momentu. Uvek je protiv Novaka i Rodžera specijalno igrati, to je tradicija duga 10, 20 godina. Čestitam Novaku, igra dobro, uzeo je Australijan open i Madrid, a ovde je u finalu. Ovo je jako važno za mene, turnir u Rimu je jedan od najvažnijih u godini - rekao je drugi teniser sveta.

- Ovo je bila divna nedelja u prelepom gradu, uvek mi je čast da igram ovde. Sećam se kada sam prvi put osvojio titulu 2005. godine. Hvala svima na podršci - zaključio je Nadal.