Novak Đoković Rolan Garos 2016
reddit/u/Cyberglace7
Novak Đoković Rolan Garos 2016

reddit/u/Cyberglace7

Novak Đoković Rolan Garos 2016, Foto: reddit/u/Cyberglace7

Na današnji dan 5. jun, pre 3 godine, Novak Đoković je ispisao stranice teniske istorije.

On je u finalu Rolan Garosa 2016. godine pobedio Britanca Endi Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i tako postao prvi čovek još od Rod Lejvera (1969) koji je držao u svom vlasništvu sva četiri Grend Slema!

"Ovaj meč je istorijski momenat, velika pobeda koju sam čekao i kojoj sam se nadao dugi niz godina. Imao sam tri puta priliku da se borim za trofej ali nisam uspevao. Ove godine sam konačno ispunio dugo željeni san, teško je opisati rečima samo osećanje na terenu... Ja sam zamišljao kako će izgledati momenat kada pobedim na Rolan Garosu, ali drugačije je kada to doživiš. Mnogo je emocija bilo od dolaska u Pariz, postoji posebna povezanost sa ljudima koji su deo ovog turnira, ali i navijačima, a sve je krenulo od prošlogodišnje ceremonije dodele trofeja", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Naime, 2015. godine izgubio je u finalu od Sten Vavrinke a tokom dodele trofeja dobio je ovacije sa tribina koje su ga naterale da pusti suzu!

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković

AP Photo/Christophe Ena

"Rolan Garos i ja, to je jedan veoma dugačak put, ironično to je trebao da bude prvi Grend slem koji sam trebao da osvojim, pošto je to bio prvi veliki turnir gde sam imao pristojne rezultate. I onda se sve zaglavilo. Morao sam da čekam veoma dugo, toliko dugo, da mi je to ostao jedini trofej koji mi je nedostajao! Mislim da se sve dešava sa razlogom. Ako nisam osvojio Rolan Garos dok sam bio mlađi, to je zbog toga što je nešto nedostajalo, morao sam da potražim duboko u sebi da bih našao odgovor."

Redom su padali, S.Darkis, A.Bedene, R.Bautista Agut, T.Berdih, D.Tim (ove godine opet ima priliku da se sastane sa Austrijancem u polufinalu) i Endi Marej.

A onda emotivna scena za kraj, na ceremoniji dodeli trofeja, na teniskom terenu "Filip Šartije" je zasvirala himna Srbije "Bože pravde" u čast pobednika NOVAKA ĐOKOVIĆA!