Novak Đoković
AP/Bernat Armague
Novak Đoković, Foto: AP/Bernat Armague

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu, neće se održati zbog epidemije koronavirusa!

Zbog toga što su potvrđeni slučaja koronavirusa u južnoj Kaliforniji otkazan je BNP Paribas Open iliti Masters u Indijan Velsu. Lokalne vlasti brinu da bi koronavirus mogao u velikoj meri da se raširi i zbog bezbednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

"Rizik po javno zdravlje je trenutno prevelik. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajedncu od koronavirusa", reao je profesor medicine Dejvid Agus.

"Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama", rekao je dirketor tuira Tomi Has.

Branilac trojfeja u muškom singlu iz 2019. godine je Dominik Tim, a u ženskom Bianka Andresku.

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Srpski teniser Novak Đoković moraće da menja plan za sezonu, jer je trebalo da nastupi na ovom turniru. Novak je petostruki šampion Indijen Velsa, prvog Masters turnira u sezoni, a na ovom je trebalo da vodi bitku sa Nadalom i oko prvog mesta na listi.

Prošle godine zaustavljen je u trećem kolu od strane Filipa Kolšrajbera rezultatom 4:6, 4:6, tako da bi branio svega 45 ATP poena. Sada mu ostaje da nastavi pripreme za Majami koji je sledeći, ali neće biti lako biti bez takmičarskog ritma dve nedelje.

Komentari (2)

Rade

09.03.2020 08:19

Auuu ala pumpate naslove.pa nije samo Novaku pomeren raspored...nego svim teniserima..idemoooo Nooleeeee

rade

10.03.2020 14:21

Evo i ja sam se sokirao!!