Pomoć Novaka Đokovića svom narodu oduševila slavne Srbe Jednostavno, NAJVEĆI!

Donacija teniskog kralja od milion evra za kupovinu respiratora, najjačeg oružja u borbi protiv koronavirusa, naišla na gromoglasan aplauz Srba

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: AP/Lynne Sladky

Najveći! Prosto rečeno. Nole je najveći čovek-sportista svih vremena među Srbima. Ko to nije želeo da prizna ili je bio slep kod očiju, sada mu se ponovo ukazalo.

Donacija Novaka Đokovića, tog ljudine kojim se dičimo gde god da smo na kugli zemaljskoj, odjeknula je poput groma na Svetog Iliju. Pomoć svom narodu u vidu milion evra za kupovinu respiratora - najjačeg oružja u borbi protiv koronavirusa, oduševila je srpske sportske radnike.

Momak iz kataloga

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kaže za „Alo!“ da zapravo nije iznenađen donacijom Đokovićeve fondacije.

- Novak je tim gestom još jednom pokazao klasu i ljudsku veličinu. Još jed-nom je dokazao odakle po-tiče i iz kakve je porodice. Sigurno da je milion evra velika suma, ali ja znam koliko je on novca već dao za decu u Srbiji. Sve pozitivno što Novak Đoković uradi mene apsolutno ne čudi, u pitanju je momak iz kataloga, žargonski rečeno - kaže Maljković.

I od kuće punom parom: Božidar Maljković
Božidar Maljković , Foto: Alo/Marko Metlaš

I Žarko Zečević, potpredsednik OKS-a, pozdravio je gest najboljeg tenisera sveta.

- Sve što Novak Đoković čini u životu izgleda potpuno prirodno i uobičajeno. On nije samo najveći sportista bivše Jugoslavije i sada Srbije, on je najveći svih vremena. Već nekoliko puta je pokazao moralne kvalitete, solidarnost prema drugima... Jednostavno, pokazuje da je čovek najviših kvaliteta - poručuje Zečević za naš list.

Novaka treba slediti

Selektora naše fudbalske reprezentacije Ljubišu Tumbakovića takođe nije iznenadila Đokovićeva pomoć Srbiji.

- Uvek sam bio njegov fan i ne iznenađuje me gest, još manje to što se javno oglasio. Ljudi prate Novaka i treba da ga prate. Posebno poštujem njegove transparentne stavove o sportu, životu, društvu, njegov humanitarni rad, posvećenost treninzima, onome što radi, a radi najbolje na svetu! - ističe strateg „orlova“.

Legendarni srpski vaterpolista i veliki humanitarac Aleksandar Šapić naglašava da je svaki humani gest dobar, naročito u ovakvoj situaciji.

Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapić, Foto: Alo!/Marko Đoković

- Humanost je karakterna osobina čoveka koja se ne pokazuje samo kada su na snazi vanredne mere. Novak je mnogo puta to dokazao. Ono što je važno istaći u ovo ratno vreme jeste da je najveći problem u stvari kupiti respiratore. Pare će se nekako pronaći, ali respiratori nisu izloženi na polici pa da može da ih kupi ko kako hoće. Nije čudo što ih Nemci čuvaju samo za sebe - napominje Šapić za „Alo!”.

Nole, brate Srbine, ljudino! Bog te poživeo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi