"NOVAKOVA SKEPTIČNOST U NAUKU GA KOŠTALA" Američki novinar opet napada, dočekao svojih pet minuta: Dovodi pseudonaučnike, gurue...

Novakova i Jelenina alternativna zdravstvena gledišta nalaze se u centru pažnje nakon što su teniska zvezda i njegova supruga testirali pozitivno na COVID-19.

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Srpska superzvezda četvrti je igrač koji je pozitivan na korona virus nakon takmičenja u "Adria touru". Turnir, koji je organizovao usred pandemije, pokrenut je u Beogradu, a zatim se za vikend preselio u Zadar.

Par je javno izrazio protivljenje vakcinaciji, umesto toga zalažući se za prirodno izlečenje. Jelena je takođe jednom objavila video na Instagramu u kome kaže da podržava teoriju da je 5G delimično kriva za koronavirus.

 

Ben Rotenberg iz "Njujork Tajmsa" rekao je da "skepticizam u nauku" teniske zvezde bez sumnje doprinosi njegovoj odluci da nastavi sa turnirom tokom globalne pandemije.

"Mislim da su Đokovićeva zdravstvena mišljenja i stavovi verovatno deo toga, on je skeptičan u vezi sa vakcinom", rekao je za OTB Sports.

"Na svoje kanale je doveo sve vrste čudnih ljudi iz pseudonauke, ugostivši mnoge vrste čudnih gurua koji će razgovarati o promeni vode pozitivnim razmišljanjem i sličnim stvarima. Skepticizam prema nauci mu ovde nije naklonjen", priča Rotenberg i dodaje:

"Kada govori o veganstvu i meditaciji, to je sasvim u redu i njegov je izbor da radi. Kada počne propovedati više stvari koje bi mogle biti zablude i opasne po ljude ... nije pozitivna stvar sa njegovom platformom", završio je Rotenberg, koji je poznat po stalnom kritikovanju svega što Novak čini.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi