Karikatura Novaka Đokovića izazvala neviđeni haos, za šampione je ovo neoprostivo poniženje (FOTO)

Šta mislite o ovoj karikaturi?

Novak, Nadal i Federer
Novak, Nadal i Federer, Foto: Alo!

Srbin je po peti put najbolji na ATP turniru u Rimu, a to je inspirisalo mnoge umetnike da na neobičan način prikažu njegov trijumf.

Šta mislite o ovoj karikaturi?

Ukupan broj glasova: 1263

 • Simpatična je i ne vređa nikog: 53% (667)
 • Hvali Novaka, ali ponižava Federera i Nadala: 14% (181)
 • Lavovi ne predstavljaju Federera i Nadala: 10% (122)
 • Nemam neko mišljenje: 10% (127)
 • Ne znam: 3% (43)
 • Ne zanima me: 10% (123)

Novak Đoković je slavio na trećem uzastopnom turniru 1000 serije ove sezone, a da uopšte nije ni igrao najbolje što zna. Večni grad je jedan od onih bez kojih se istorija sveta ne može zamisliti, a čuveno Rimsko carstvo je zauvek promenilo mapu "starog sveta". Upravo zbog toga je autor karikature Aladin Tabaković odlučio da Srbina pokaže kao rimskog imperatora. Kao cezara sa lovorovim vencem oko glave, knom na glavi, te crveno-plavo-belim detaljima koji simbolišu zastavu Srbije.

Novak Đoković karikatura
Novak Đoković karikatura, Foto: printscreen

Čitava scena je postavljena u areni koja podseća na čuveni Koloseum u kome su se odvijale gladijatorske borbe. Umesto loptice Novak na tlo baca korona virus, a u džaku uz njegovu togu nalaze se trofeji koje je prethodno osvojio u Sinsinatiju i Dubaiju ove godine. Na "semaforu" je ispisan broj 46, što je broj masters titula koje je Srbin osvojio, a na nebu je ispisano "Forza Roma", poruka koju je Đoković više puta ponovio.

Ipak, centralni deo karikatura okupiraju dva, deluje starija, lava. Nimalo slučajno su mnogi pomislili da je ovo aluzija na vremešne Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su stariji od Srbina. Mnogi su ovo doživeli kao poniženje dva velika šampiona jer slika nosi poruku da su oni prosto prestari, ali i da se, recimo to najblaže moguće, nalaze u podređenom položaju u odnosu na vladara.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Warhammer
  24/09/2020 - 17:55
  Nije to karikatura.To je realno stanje sada.
 • Korisnik: no1esvetskimegacar
  24/09/2020 - 13:15
  Pravilno se kaze Novak GOATović!!! P.S. Predlog za Alo! Izbacite ovu glupu verifikaciju za slanje komentara jer ljudi upisuju tacne karaktere a ono kaze netacno!?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi