Novak Đoković
EPA/Ian Langsdon

Najbolji teniser planete Novak Đoković je posle poraza u finalu Rolan Garosa otišao na nekoliko dana u Visoko, u Bosnu i Hercegovinu, gde posećuje u tunele Ravne i bosanske piramide. Srbin je dao intervju za agenciju AFP u kom je potvrdio da je veoma zadovoljan dostignućima do ovog trenutka u 2020. godini.

Ko će biti najtrofejniji svih vremena?

 

- Neobična sezona, koja je imala mnogo dosta prekida, pomalo čudna i različita u odnosu na ranije, donela mi je istovremeno mnogo uspeha i veoma sam zadovoljan igrom, poenima, prvim mestom. Nadam se da ću kroz mesec i po dana biti i dalje prvi i da ću sezonu završiti kao broj jedan. To mi je profesionalni cilj, radiću na tome. Najviše zavisi od mene.

Srbin ima prednost od 1.890 poena u odnosu na Nadala na ATP listi. Španac ga je nedavno pobedio u finalu Rolan Garosa i Đoković kaže da ga je sve što se dešavalo poslednjih meseci prilično umorilo.

- Odigrao sam mnogo mečeva i gemova u poslednja dva i po meseca. Nisam mogao da izlazim iz balona zbog restrikcija i pravila, tako da me je to iscrpelo na mentalnom nivou. Ovo mi je poslednji od tri dana boravka ovde i već osećam da sam se oporavio i regenerisao - zaključio je Đoković.