Još samo Vilander da mu skine kapu: Đoković
Tanjug
Još samo Vilander da mu skine kapu: Đoković

Tanjug

Još samo Vilander da mu skine kapu: Đoković, Foto: Tanjug

Švajcarca smo slušali prošle nedelje kako hvali najboljeg tenisera sveta, a sada je otišao korak dalje, rekavši da je prosto nemoguće pobediti Srbina.

Švajcarac je rekao da mu je drago da opet vidi da je trka za tron zanimljiva, ali se naklonio trenutnom vladaru. Fedeks je tako ostavio na cedilu Šveđanina Matsa Vilandera, jedinog teniskog čoveka koji i dalje ne veruje u Novaka i omalovažava njegove uspehe. To više nije slučaj sa Rođom, kako srpski navijači vole da zovu Švajcarca.

- Mari je uspeo da smanji razliku u odnosu na Đokovića, to je lepo videti. Velika je bila stvar videti Novaka da osvaja Rolan Garos, ne samo za njega već i za tenis. Imao je u jednom trenutku sva četiri grend slema, sjajnu godinu iza sebe. Njega je teško pobediti bilo gde, na svakoj podlozi, posebno na betonu, jednostavno, mnogo je dobar. Kada izađe na „Artur Eš” stadion u Njujorku, ili bilo koji te veličine, gde se igra u pet setova, neverovatno ga je teško savladati - rekao je Rodžer.

Sjajna godina je iza Novaka: Federer

profimedia

Sjajna godina je iza Novaka: Federer, Foto: profimedia

Đoković je sinoć igrao polufinalni duel US Opena protiv Gaela Monfisa, a Mari neće imati priliku da se domogne novog grend slema jer je ispao u četvrtfinalu od Keija Nišikorija. To praktično znači da će Nole najverovatnije završiti godinu na prvom mestu, peti put u karijeri, čime će se izjednačiti sa Rodžerom Federerom.

Federer neće igrati do januara 2017. godine, a prepričao je kako se oseća kada je van tenisa.
- Čudno mi je, sedim u Švajcarskoj, u planinama, nema me na US Openu. Nisam navikao na to jer sam od 1998. godine, od juniorskih dana, uvek učestvovao na grend slemu u Njujorku. Nedostaje mi. Voleo bih da sam tamo, makar bio samo u Njujorku. Istovremeno, dobro se osećam, uživam sa porodicom... Često sam gledao rezultate iz Njujorka, čak po nekoliko puta dnevno - dodao je Fedeks.

Komentari (3)

MAČIĆ

10.09.2016 09:49

HVALA FEDERERU. NADAM SE DA JE ISKREN, ALI STREPIM DA NE UREKNE NOLETA, PUJ,PUJ.

Dana

10.09.2016 14:14

Hvala Bogu da i Federer oda priznanje nasem Novaku. Jos samo da jednog dana to uradi i pakosni Marej.

verica

10.09.2016 14:23

sta nas briga ,da on plati porezu,jer nemaleba da jede,a on zivi kako hoce i voli