Njegova "duševna hrana" je da pljuje najboljeg tenisera sveta!
alo.rs
Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: Marko Metlaš

Sa dolaskom na scenu ovog novinara “Njujork Tajmsa” raste animozitet prema najboljem teniseru sveta, a nekako je u središtu svake priče bio upravo Ben Rotenberg.

Amerikancu se mora odati priznanje da zna da dirne u najslabiju tačku i da izbaci, barem na trenutak, ljude iz težišta. Tako je na jednoj legendarnoj konferenciji za medije Đoković čitavih devet minuta vodio raspravu sa Rotenbergom koji ga je napao zbog poverenja Krisu Kermodu u izboru ATP Saveta.

Da li bi Novak trebalo da ućutka Rotenberga jednom zauvek?

 

Jednom prilikom je primetio čoveka u Novakovom boksu koji ne nosi masku usred epidemije, a zbog toga je morala da reaguje i Jelena Đoković.

“Taj momak ima dozvolu lekara. Nije sve u vezi sa kovidom. S druge strane, ja imam problema sa disanjem dok gledam supruga kako igra. Svi oko nas su testirani i negativni su”, branila je Jelena Đoković Miljan Amanovića, Novakovog kuma i dugogodišnjeg fizioterapeuta na Tviteru.

Smetalo mu je što se Đoković uopšte obraća ljudima i objašnjava stvari koje su njemu samom pomogle da dođu do uspeha. Nakon što je Novak diskvalifikovan u četvrtom kolu US Opena nakon što je pogodio linijskog sudiju, Rotenberg je objavio video snimak uz sledeći komentar:

“Đoković ima obrazac nemarnog ponašanja na terenu o kom on nije mnogo mario ranije”, napisao je i objavio snimak sukoba Novaka sa jednim novinarom u Londonu zbog slične situacije godinama ranije.

Osim toga, dotakao se i Adria tura: 

“Još jedno mišljenje o tenisu imam u toku pandemije koronavirusa. Voditelji ‘Tenis čenela’ imaju jednaku odgovornost, ako ne i veću, za bezbednost kao organizatori. Nemojte da plaćate prava na nebezbedne turnire! Nemojte da promovišete, pokazujete, slavite nebezbedne događaje kao što su Adrija tur, Atlanta, VTT”, poručio je Rotenberg.

Sredinom ove godine su objavljene zarade tenisera i teniserki na turniru u Rimu i utvrđeno je da je pobednik muškog turnira zaradio 10 evra više od najbolje teniserke. Taj turnir je osvojio Novak Đoković, pa je našao način da Srbina uplete u pravu aferu oko novca, seksizma i polne diskriminacije u sportu.

Srbin je uglavnom ćutao na sve ove otrovne napade Rotenberga, što je Amerikancu dalo podstreka da nastavi sa provokacijama.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Рума

27.12.2020 15:00

Ако хоћеш да будеш познат спортски новинар,још ако си Американац,Енглез или нека друга врста живог бића а никада народ неби чуо за тебе,само употреби нај горе што има у теби,па напред на најбољег тенисера света нашег Нолета.