Rodžer Federer
AP/Sam Greene
Rodžer Federer

AP/Sam Greene

Rodžer Federer, Foto: AP/Sam Greene

Ruski teniser Andrej Rubljev načinio je veliku senzaciju na Mastersu u Sinsinatiju, pošto je u dva seta u osmini finala izbacio Rodžera Federera - 6:3, 6:4!

To znači da je Novaku Đokoviću praktično otvoren put do finala, jer je u projektovanom polufinalu trebalo da se sastane upravo sa Švajcarcem.

Agut izbacio Srbina u trećem kolu Sinsinatija! Meč trajao 61 minut

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 15.08.2019. 22:42 Glavu gore, Miomire. Miomir Kecmanović, Foto: AP Srpski teniser Miomir Kecmanović je poražen u trećem kolu turnira u Sinsinatiju od Roberta Bautiste Aguta. Kecmanović nije uspeo fizički da se oporavi posle teškog meča u prethodnoj rundi protiv Aleksandera Zvereva. AUTOR: Alo.rs/ S.I.

Naravno, Đoković najpre mora da pobedi Pabla Karenja Bustu (jedan sat posle ponoći), a zatim i Karena Hačanova koji je iznenadio Nika Kirjosa.

Rodžer Federer

AP/Sam Greene

Rodžer Federer, Foto: AP/Sam Greene

Rubljev je odlično igrao i u prva četiri gema je dva puta uzeo brejk Rodžeru. Doduše, i izgubio je jedan servis. Vodio je sa 4:1 u tim trenucima i bez problema je ''izgurao'' taj prvi set za neočekivano vođstvo.

U drugom setu Rus nijednom nije dozvolio Federeru da dođe do brejka, dok je on svoju šansu iskoristio u sedmom gemu za 4:3. Odservirao je dobro za 5:3, a onda i za konačnih 6:4 u drugom setu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema sumnje da je ovo jedna od najvećih pobeda 70. tenisera sveta, ako ne i najveća! Zanimljivo, u prethodnom kolu je izbacio Stena Vavrinku.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...