Novak Đoković - Danil Medvedev
EPA
Novak Đoković - Danil Medvedev

EPA

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: EPA

Naš najbolji teniser i prvi reket sveta Novak Đoković ponovo se našao na udaru novinara. Iako smo već navikli da tekstovi protiv Srbina stižu iz Velike Britanije, Australije... sada su i Francuzi udarili po trenutno najboljem igraču u "belom sportu".

Da li će Novak prestići Rafu i Rodžera po broju grend slem titula?

 

U uglednom "L'Ekipu" osvanuo je tekst novinarke Kristel Bone koja je Nika Kirjosa nazvala "dobroćudnim", a čim neko za njega smarta da je dobroćudan jasno je u kom pravcu se priča vodi.

- Zašto volimo nekoga? Ili da suzimo priču, zašto volimo jednog sportistu više od drugog, na primer? Imali ste taj osećaj iznerviranosti kada ste čuli da je Novak Đoković osvojio Australijan open. Tip ga je osvojio devet puta, ima 18 grend slemova, skoro kao Rafa Nadal i 310 nedelja je prvi, baš kao Rodžer Federer - počela je Kristel ovaj čudan tekst navodeći da to nije dovoljno.

- Nole bi mogao da igra protiv ljuskavca (neobičan tip životinje, prim. aut.) i opet biste oklevali da navijate za njega. Postoji više hipoteza za to - možda je to njegov oholi stas, ali ako ste bili fan Ivana Lendla, onda verovatno to nije razlog. Možda je to što je došao posle tandema Federer-Nadal, što bi ostavilo malo ljubavi za njega. Ili možda baš zbog njegove prevelike želje da bude voljen, kao što je uvek dobroćudni Nik Kirjos rekao - "Želi da bude toliko voljen da ne mogu da ga podnesem".

Novak Đoković

EPA/LARRY W. SMITH

Novak Đoković, Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Naravno, daleko od toga da je tu bio kraj.

- Istina je da mu ništa ne pomaže. Bilo da lomi reket ili je pažljiv prema skupljačima loptica, u najgorem slučaju vas to nervira, u najboljem vas je baš briga. U Melburnu je tvrdio da je igrao sa pokidanim trbušnim mišićem veličine 2,5 centimetara. Sa takvim stvarima bi se mučili čak i ''Osvetnici'' - ironična je Francuskinja.

- Ne zaboravite, on osvaja Australijan open servirajući 200 kilometara na sat sa Marijanskim rovom u stomaku (Marijanski rov je najdublje mesto na Zemljinoj kori, prim. aut). On vas nervira. Ne zato što je uradio više od tebe, već te samo nervira - zaključila je autorka ove vrlo neobične kolumne.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (4)

dominik

04.03.2021 11:42

A, oni, jel još postoje u čistoj krvi, mislim da ne, krvno su izmešati sa braćom našom iz Alžira.

Beli

04.03.2021 13:38

Mi ga volimo, a vas ko je..e!!!

Zoran

04.03.2021 15:02

Mogu da mu pljunu pod prozor.

vuk

04.03.2021 22:39

Šta reći o gnjidama, Nole ti si naš, ti si svetski čovek, ti si prijatelj normalnih ljudi na celoj planeti, Srbine naš!!!