Novak Đoković - Dominik Tim
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
Novak Đoković - Dominik Tim

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Novak Đoković - Dominik Tim, Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

MEČ JE PREKINUT, NASTAVAK SE OČEKUJE SUTRA!

Novak je napustio stadion "Filip Šatrije"

DUŽA PAUZA, Meč neće biti nastavljen pre 18:15!

UŽIVO ~ Opet prekid, Dominik stigao do brejka pred pauzom! (FOTO + VIDEO)

NOVI PREKID! Meč je prekinut zbog nevremena, kiša i vetar su glavni krivci za nehumane uslove za igru!

2:6, 6:3, 1:3 - Austrijanac pogađa nestvarne poene, najduži poen je pripao Timu, čak 30 udaraca. Loš drop-šot Novaka koja omogućuje da Dominik dođe do brejk šanse! Uspeo je da se Đoković odbrani! Loš izlazak na mreži Novaka, koju Tim iskorišćava vinerom, nova brejk lopta. Napao je Dominik forhendom servis Đokovića i došao je do brejka

2:6, 6:3, 1:2 - Predvideo je Timov potez i naterao ga je na grešku za 15:15 u trećem gemu! To je sve što smo videli od Novaka u ovom gemu pošto je Austrijanac raznolikom napadačkom igrom odbranio svoj servis!

2:6, 6:3, 1:1 - Prva dupla servis greška za Đokovića. Najlepši poen na meču, šta je sve uspeo da vrati Austrijanac za brejk šansu. Novak je uspeo da se odbrani, "đus" na njegovom servisu! Predivan servis-volej Novaka za prednost, prilikom sledećeg poena greška Srbina.  Vetar pravi veliki problem pošto podiže "prašinu" na šljaci. Greška Tima za teško osvojeni gem za Novaka, koji se igrao duže od 7 minuta!

2:6, 6:3, 0:1 - Odlična reakcija Tima na drugi set, sa nulom je odbranio svoj servis! 

POČETAK TREĆEG SETA!

statistika

sofascore

statistika, Foto: sofascore

KRAJ DRUGOG SETA! 

2:6, 6:3 - Drugi as za Đokovića u pravom trenutku, ali uzvraća odličnim riternom Dominik Tim! Još jedan as za dve set lopte!  Fenomenalni Novak izjednačio u setovima!

Novak je promenio reket 

2:6, 5:3 - Sjajan napad Đokovića, insistira Tim da napadne Đokovićev forhend, odličnim udarcem mu nagovestio da je to loš potez, dve brejk lopte za Novaka. ISKORISTIO JE PRVU BREJK LOPTU!

2:6, 4:3 - Udarci Novaka Đokovića izgedaju mnogo bolje nego u prvom servisu, pored toga utisak je da se vreme smračilo posle sunčanog dana! Odličnom igrom je dospeo do prednosti, nije dozvolio protivniku da postigne poen!

2:6, 3:3 - 13. neiznuđenom greškom Novak poklanja prvi poen u šestom gemu. Opet zabija lopticu u mrežu, prednost od 30:0 za Austrijanca. MEČ JE NASTAVLJEN. Dve greške Tima za nerešen rezultat 30:30. Blizu je bio Novak, možda je odigrao i najbolji gem na protivnikov servis ali je Tim uspeo da odbrani svoj servis!

PREKID MEČA!

2:6, 3:2 - 13. neiznuđenom greškom Novak poklanja prvi poen u šestom gemu. Opet zabija lopticu u mrežu, prednost od 30:0 za Austrijanca. PREKID MEČA USLED JAKOG VETRA I KIŠE!

2:6, 3:2 -  Novak napokon poentirao na mreži, uzvraća "nulu" Austrijancu i najavljuje borbu! 

2:6, 2:2 - Znatno lakše Dominik Tim osvaja gemove pri svom servisu nego Novak, još jedna nula! 

2:6, 2:1 - Opet je Đoković u problemu, poklonio je prednost greškama od 30:0 Timu na svom servisu! Dve brejk šanse za Dominika, nakon napucavanja loptice u mrežu Novaka! Spasao je obe dve brejk lopte, odličan napad nakon servisa i izlazak na mrežu! Novak dolazi do gem lopte posle dugačke razmene! Težak gem za Đokovića, posle velike borbe uspeo je da odbrani svoj servis!

2:6, 1:1 - Živnuo je Novak i sa 0:30 došao do 30:30. Odličnim servisom Austrijanac je uspeo da osvoji svoj prvi gem u drugom setu!

2:6, 1:0 - Novi set - Nova priča! Đoković odlično počeo drugi set!

POČETAK DRUGOG SETA!

statistika

sofascore

statistika, Foto: sofascore

KRAJ PRVOG SETA! 

2:6 - Novak u totalnom kontra-ritmu, još jedna nula i prvi set za Dominik Tim! 

2:5 - Novak bez srpljena, prvi poen u 7 gemu šalje u aut. Snažan vetar mu ne dozvoljava da izvede drugi servis. Nakon još jedne greške Dominik Tim stiže do 30:0. Tri greške Novaka za poklon Austrijancu. Dominik koristi prvu brejk loptu!

2:4 - Lako stiže Tim do prednosti 40:0, Đoković je pasivan i bez odgovora, njegov ritern je zastao! 

2:3 - Neverovatna greška Novaka na mreži. Ispravlja se pri sledećem poenu i dobrim servisom je nadomak svog drugog gema! 

1:3 - Potvrda brejka, Austrijanac sa nulom dobio četvrti gem! 

1:2 - Dve prilike da Dominik Tim oduzme servis Đokoviću, odlično je diktirao Novak igru pri četvrtom poenu ali prilikom izlaska na mrežu nije mogao da iskontroliše jak udarac Austrijanca. TIM ISKORISTIO PRVU BREJK ŠANSU!

1:1 - Obojica tenisera su sigurni na početku meča na svojim servisima, sa tim što je Novak uspeo da uzme jedan poen u drugom gemu! 

1:0 - Đoković je odlično počeo meč, sa nulom je uzeo svoj servis!

MEČ JE POČEO!

 

Dobrodošli na tekstualni prenos meča Novak Đoković - Dominik Tim na portalu ALO!

 

Novak Đoković vodi u međusobnim duelima protiv Dominik Tima sa 6:2, njihov najbitniji meč je bio isto na ovom turniru i to baš u polufinalu 2016. godine, kada je Novak trijumfovao da bi zatim pobedio i Endi Mareja za svoj prvi trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske!

Đoković je dominantnom igrom stigao do polufinala, on nije izgubio nijedan set na tom pohodu, a za više statistike pogledajte link ispod!

Svetski broj jedan će imati veoma težak posao pred sobom pošto je Dominik Tim savladao ove godine Rafaela Nadala na turniru u Barseloni!

Ako bude pobedio "princa šljake", u finalu će ga čekati "kralj" ove podloge, koji je dominantnom igrom protiv Rodžera Federera doveo sebe u situaciju da se bori za 12. trofej na Rolan Garosu!