Dominik Tim
AP/Darko Vojinović
Dominik Tim

AP/Darko Vojinović

Dominik Tim, Foto: AP/Darko Vojinović

Veliki je navijač Čelzija, poseduje sopstveni fudbalski klub

Kao strastveni navijač Čelzija, gde god da se nalazi u svetu, Tim uvek pokušava da nađe vremena između utakmica i treninga kako bi gledao TV i uhvatio utakmice londonskih Plavaca u Premijer ligi i Evropi. Pored toga, pre nekoliko godina osnovao je fudbalski klub u Austriji, TFC Macendorf, za svoje prijatelje i kolege austrijske tenisere.

Prvu ATP pobedu je izborio protiv svog budućeg trenera

Dominik TIm

EPA/Justin Lane

Dominik TIm, Foto: EPA/Justin Lane

Tim je do prve pobede na ATP turnirima došao u Beču 2011. kao nadolazeća tinejdžerska zvezda i to protiv austrijske legende Tomasa Mastera. Uprkos nedostatku iskustva i razlici u godinama, Tim je slavio sa 6-2, 6-3, da bi kasnije Master – doduše, na kratko – postao deo njegovog trenerskog tima.

Ima sopstveni teniski turnir

"Red Bull Tim, Set, Meč“ je turnir koji je otvoren za muškarce i žene i pokrenut je ove godine u Austriji. Mečevi se igraju sa skraćenim setovima od četiri gema i taj-brejkom kod rezultata 3-3. Pobednik dobija posebnu trening sesiju sa trećim igračem sveta.

Podržao je ideju na Federer i Nadal postanu treneri

U muškom tenisu poslednjih godina sve je više "supertrenera“. To su bivše zvezde poput Borisa Bekera, Ivana Lendla, Andrea Agasija, Stefana Edberga ili Gorana Ivaniševića. Tim veruje da će ih slediti i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Dominik Tim

EPA/Neil Hall

Dominik Tim, Foto: EPA/Neil Hall

"Federer i Nadal bi bili najbolji treneri jer imaju čudesno znanje o tenisu", rekao je Dominik.

Postoje mitovi o njegovim trening navikama

Tajna koja se krije iza Timovog uspeha nije samo u njegovim teniskim sposobnostima, već i u radnoj etici zahvaljujući kojoj je u vrhunskoj formi. Dugo vremena kružile su priče kako trenira noseći balvane na leđima, da noću trči po šumama i da pliva u hladnim rekama kako bi se pripremio za surovost turnirskog tenisa. Ispostavilo se da su to sve mitovi, ali je tačno da Tim prolazi kroz strogi režim priprema pre svake sezone.

PROČITAJTE JOŠ: