Novak Đoković
EPA Jason Szenes
Novak Đoković

EPA Jason Szenes

Novak Đoković, Foto: EPA Jason Szenes

* Novak ove godine brani titulu na US Openu

* Više puta je tokom meča tražio pomoć lekara zbog povrede ramena

* U trećem kolu moguć je duel protiv Dušana Lajovića

Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena pošto je savladao Argentinca Huana Ignasija Londera sa 3-0 u setovima po setovima je bilo 6:4, 7:6(3), 6:1. Srpski teniser je došao do pobede posle dva časa i 13 minuta borbe.

Džumhur zapretio, pa Federer ekspresno odgovorio za postavljanje još jednog rekorda! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 28.08.2019. 23:33 Rodžer Federer uspeo je da se plasira u treće kolo US opena, ali je ponovo pokazao da je daleko od najbolje forme. Rodžer Federer I Damir Džumhur, Foto: EPA-EFE/RAY STUBBLEBINE I drugi put na Us Openu ove sezone Rodžer Federer je izgubio prvi set, ali ponovo je prilično lako okrenuo situaciju u svoju korist.

Nije sve išlo kao što je zamišljeno pred početak meča. Londero je pružio odličan otpor tokom većine duela, a najbolji teniser planete je tokom celog duela imao problem sa levim ramenom. Nekoliko puta mu je ukazivana pomoć, a otkriveno je i da problem sa tim delom tela datira od pre početka drugog kola.

Navijač mu tražio peškir, a onda je Australijanac uradio nešto od čega ćete povratiti! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 28.08.2019. 21:15 Ovo više nema veze sa sportom. Nik Kirjos, Foto: EPA-EFE/JASON SZENES Dokle više, svi teniski fanovi se pitaju već jako dugo! Dokle više trpeti sve ono što Kirjos radi kako van terena, a posebno na njemu. AUTOR: B92/S.I. DATUM I VREME: 28.08.2019.

Novak je pokazao klasu i uspeo da u bitnim momentima pokaže odličan mentalni sklop. Najuzbudljiviji je bio drugi set koji je odlučen u taj brejku, a taj izgubljeni deo meča kao da je demoralisao Argentinca koji je u tećem setu uspeo da osvoji samo jedan gem.

Đoković je posle meča pojasnio situaciju oko levog ramena.

"Ovo je nešto što me muči neko vreme i nije lako kada osećate bol, ali morate da pronađete način da to prevaziđete, da skraćujete poene i da koristite svoje šanse. Ja sam imao i sreće, posebno u drugom setu kada sam se vratio. Ovo nije prvi put da se suočavam sa ovakvim problemima i tako je kako je, ali sam zadovoljan što sam na terenu".

PROČITAJTE JOŠ:

U trećem kolu US opena branilac titule za protivnika imaće boljeg iz duela u kojem se sastaju Dušan Lajović i Amerikanac Denis Kudla. Taj meč je odložen zbog kiše i na programu je u četvrtak.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...