PODIGLO SE MNOGO PRAŠINE Nadalu postavili neprijatno pitanje o Novaku, a njegov odgovor o Srbinu je bio šokantan i totalno neočekivan

Medijska kampanja protiv Đokovića traje više od decenije.

Novak i Nadal
Novak i Nadal, Foto: EPA/Julien De Rosa

Novi dan, novi pokušaj "ocrnjivanja" Novaka Đokovića. Ovog puta, bezuspešan, pošto je Rafael Nadal odbio da kritikuje Srbina zbog organizacije Adrija Tura, u razgovoru za brazilski magazin "Veža". Magazin je tražio od Rafe da prokomentariše, pazite sad, "bezobzirno ponašanje Đokovića tokom pandemije koronavirusa".

Koliko će još "slemova" osvojiti Novak ove sezone?

Ukupan broj glasova: 345

  • Nijedan: 2% (6)
  • Jedan: 11% (39)
  • Dva: 39% (134)
  • Sva tri: 48% (166)

Nadalov ogovor je bio brutalno kratak i efektan.

- Odbijam da sudim.

Odmah zatim je Nadal rekao šta želi da istakne.

- Želim da govorim o načinu na koji sam na živeo u poslednjih par meseci, vše bih to želeo, nego da sudim drugima zbog onog šta rade. Bilo je veoma teško sve to gledati, šta se dešava u svetu, naročito oko mene. Prošli smo kroz rigorozan lokdaun, videli smo hiljade mrtvih. Bilo je više od 50.000 preminulih u Španiji između aprila i juna. Nisam imao snage da radim bilo šta, bio sam zabrinut samo zbog situacije - rekao je Nadal.

Španac je ipak priznao da želi da se drži po strani, za razliku od Novaka koji je uvideo kako kontraproduktivno ume da bude zalaganje za kolege u Australiji.

- Veoma sam svestan političke situacije i puno razgovaram o tome sa prijateljima i  timom. Informisan sam i imam svoja lična mišljenja, kao i svaki drugi građanin. Ali takođe znam da će, ako počnem da pričam o politici, veći deo onoga što kažem izvući iz konteksta. To bi mi postalo veoma neprijatno. Dakle, odlučio sam da o politici ne govorim javno, iako verujem da imam pravo da se izrazim - zaključio je Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti