Rafael Nadal
AP
Rafael Nadal

AP

Rafa i Novak, Foto: AP

Moja je prilikom druženja s novinarima istakao da ga je Rafa malo iznenadio sjajnom igrom u Melburnu, kao i da će Novak biti jači zbog mentalne snage koju poseduje.

"Uvek je izazov igrati sa najboljim riternerom na svetu, verovatno i svih vremena. Rafa se u prošlosti prilagođavao svakom izazovu koji je imao, to ga je teralo da napreduje i zbog toga je sada igrač kakav je. Mečevi sa Rodžerom i Novakom uvek su posebni, iako drugačiji. Rafa obično mentalno ima prednost nad svakim suparnikom, ali to nije slučaj sa Novakom jer je Novak mentalno izuzetno jak. Mečevi kao što je predstojeći svode se na dva-tri-četiri poena, kao što se dogodilo na Vimbldonu. Tada su ti poeni išli na Novakovu stranu, imao je Rafa set lopte u trećem setu, brejk lopte u petom. Ako neki od tih poena sada odu na Nadalovu stranu, imamo šanse za pobedu, ali očekujem tešku bitku", priznao je Karlos.

Nadal ima šansu da u Melburnu osvoji 18. grend slem pehar, ujedno, postao bi i jedan od onih igra sa barem dva pehara sa svakog od Grend slemova.

Novak Đoković, Foto: EPA/Ritchie Tongo, David Crossli

"Biti u Gren slem finalu već je velika motivacija. Naravno, ako želiš da pronađeš razloge da budeš dodatno motivisan, to ćeš i učiniti. Novak je uzeo 14 Slemova, Rafa 17, znaju da su deo istorije... Ako Rafa pobedi, biće jedini i to jeste plus, ali finale Slema je velika stvar po sebi", rekao je Moja, prenosi B92.