Nadalov stric Toni otkrio prepisku pred duel sa Đokovićem u Rimu! (VIDEO)

telegraf-Alo.rs/M.D. | sport 2019-06-10 18:59:32 2019-06-10 18:59:32

Rafael Nadal je svojom 12. titulom na Rolan Garosu ispisao stranice belog sporta!

Profimedia.rs

Rafael Nadal je krenuo sezonu dobro, stigao je do finala Australijan opena ali ga je svetski broj jedan uništio sa 3:0 u setovima, tek je u Rimu poslednji turnir pred Rolan Garos stigao do titule, a malo je falilo da Španac dođe u Francusku bez osvoje titule na šljaci.

Toni Nadal je otkrio detalje njihove prepiske koja je Nadalu ulila sigurnost i dala samopouzdanje u finalu Rima da trijumfuje nad Đokovićem!

- Sećam se kada sam bio u Rimu, rekao sam mu, ne razmišljaj puno, jer nisi daleko od nivoa. Video sam trening i rekao sam mu "Okej, još malo i siguran sam da ćeš igrati dobro", on je uzvratio sa "Ahhh". Za njega to nije bio dobar momenat, ali ja sam mu rekao da mora da pobedi u Rimu, i da će onda osvojiti Rolan Garos i da će ovo biti dobro leto za njega - rekao je Toni.

PROČITAJTE JOŠ:

On je Nadalu posavetovao da je ponavljanje ključan za uspehe  

- Ponavljam svake godine, ali teram sebe da ponovim ponovo, to je neverovatno. Umetnik Pikaso je rekao da inspiracija dolazi od posla, isto je i za Rafaela. Inspirancija je dobra, ali rad je ključan - navodi njegov dugogodišnji trener, koji veruje da njegov bratanac može još nekad da osvoji Rolan Garos.

Toni Nadal je svestan da će iz godinu u godinu sve teže biti da Rafa ponovi uspeh na ovom turniru! 

- Rafa zna da je svake godine sve teže. Protiv Tima je bilo teško. mislim da je slabiji nego 2008. godine kada je pobedio Federera. Ali, mislim da je i dalje dovoljno dobar za protivnioke kao što je Tim. Nadam se da će imati šanse da osvoji još Rolan Garosa - zaključio je Toni Nadal.

Expand player
Pogledajte više