Rafael Nadal
EPA/David Guzman
Rafael Nadal

EPA/David Guzman

Rafael Nadal, Foto: EPA/David Guzman

Da li Nadal mrzi Đokovića?

 

On je u Rimu udario po Đokoviću koji je rešio da sa brojnim kolegama formira Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PTPA), koje bi van Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i tamošnjeg Saveta tenisera trebalo da se bori za bolja prava aktera belog sporta.

Podsetimo, Nole je napustio Savet igrača u kome je bio predsednik i sa Vasekom Pospišilom pokrenuo inicijativu da se oformi nezavisno telo, svojevrsan sindikat igrača. Tim povodom su se obratili svim kolegama, brojni su se odazvali tom pozivu, ali ne Rafa i Rodžer Federer.

Sada je, došavši na rimski masters, Španac posle pomenutog "žao mi je Novaka", o njemu i PTPA-inicijativi rekao sledeće:

"Razumem ja nezadovoljstvo pojedinih sportista koji su potpisom podržali taj predlog, ali postoje tu mnoga pitanja bez odgovora. Uz to, mislim da ovo nije pravi momenat (za formiranje nečeg takvog)", počeo je Nadal.

Tome je odmah dodao i sledeće:

"Čak i da nismo u situaciji u kojoj smo, mnogi detalji tu nisu jasni. A uz to, neke stvari nisu ni postavljene kako treba. Na sve to, mi prolazimo kroz jednu svetsku krizu, u svakom aspektu te reči. Teška su ovo vremena za sve nas, za igrače, organizatore, celu tenisku turneju. Trebalo bi da se držimo zajedno, a ne da svako od nas radi iz nekih svojih ličnih interesa", rekao je Rafel Nadal i time indirektno optužio Đokovića da je izlaskom iz ATP-ovog Saveta igrača zapravo "gledao svoja posla", a ne zajedničke ciljeve tenisera.

Pročitajte i:

Komentari (1)

Luka

16.09.2020 11:13

Ajde Nadal,daj da vidimo tvoj predlog,a ne samo da se protiv,pa da ostali teniseri ocene tko radi iz ličnih interesa,Vi i Federer ste stlno protiv svake inicijative za promenu ...