Rafael Nadal
Youtube/Dubai Eye 103.8 Sport
Rafael Nadal

Youtube/Dubai Eye 103.8 Sport

Rafael Nadal, Foto: Youtube/Dubai Eye 103.8 Sport

Drugi reket sveta je prvo upitan da li sebe vidi kao trenera:

"Teško je da u ovom momentu gledam sebe kao na trenera jer sam još igrač. Volim da dajem savete deci, kolegama sa 'tura', nešto što drugi ne znaju. Volim da pomažem, mislim da u budućnosti mogu biti koristan", počeo je Nadal.

Otkriveno je da je Španac gledao finale US Opena iz 2010. u kom je pobedio Novaka Đokovića:

"Bavim se tenisom čitavog dana i onda tokom slobodnog vremena radim druge stvari. Tenis je bitan deo mog života, ali nije sve", istakao je Rafa uz naglašavanje da mu je najdraža titula Vilmbdon 2008., epsko finale protiv Federera.

Zanimljivo da članovi "velike trojek" imaju svoju grupu na aplikaciji "Whatsapp":

"Da, naravno. Na kraju krajeva, istim jezikom komuniciramo, radimo iste stvari u dugom vremenskom periodu, zato mislim da treba da  promovišemo stvari na pravi način. Trudimo se da brinemo o stvarima koje će doprineti promociji tenisa u svetu", pojasnio je Nadal, koji tvrdi da mu neće pasti teško, ako neko Federer ili Đoković budu imali više trofeja od njega na kraju karijere:

"Naravno da bih voleo da završim sa najviše Grend slem titula od svih, ali opet nisam opsednut i prezadovoljan sam svojom karijerom. Ako Rodžer ili Novak bdu imali više od men, život ide dalje. Mislim da mi za 10 godina neće odlučivati da li sam srećan to da li sam prvi, drugi ili treći".

https://youtu.be/UtuzL5KmzTk