Rafael Nadal
AP
Rafael Nadal

AP

Rafael Nadal, Foto: AP

Drugi teniser sveta Rafael Nadal odustao je od daljeg takmičenja na Mastersu u Indijan Velsu. Španski teniser je večeras u polufinalu trebalo da se sastane sa velikim rivalom Rodžerom Federerom, ali je rešio da preda meč bez izlaska na teren.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako se Federer plasirao u svoje deveto finale na turniru u Kalifornijskoj pustinji. Njemu će ovo biti i treće uzastopno finale na ovom mastersu.

Kada je reč o Nadalu, on je nekoliko sati pre meča izašao na teren kako bi proverio u kakvom stanju mu je koleno koje je povredio na meču četvrtfinala sa Karenom Hačanovim, i posle desetak minuta i konsultacija sa članovima tima očigledno je rešio da je bolje da ne igra.

Španac je odlučio da ne izlazi na teren u meču polufinala sa Rodžerom Federom a zbog povrede kolena otkazao je učešće i na Mastersu u Majamiju.

"Bik sa Majorke" je naveo da planira povratak na teren za masters u Monte Karlu koji je na programu od 12. do 21. aprila.

"Ono što ću prvo uraditi jeste da se vratim kući i pokušam da se spremim za takmičenje na šljaci, da budem sto odsto spreman za prvi turnir što je za mene Monte Karlo", izjavio je Nadal.

U drugom polufinalu sastaju se Miloš Raonić i Dominik Tim.