Rafael Nadal Montreal 2019
EPA-EFE/VALERIE BLUM
Rafael Nadal Montreal 2019

EPA-EFE/VALERIE BLUM

Rafael Nadal Montreal 2019, Foto: EPA-EFE/VALERIE BLUM

* Nadal je oborio Federerov rekord po broju pobeda na turnirima iz Masters serije

* Pobeda protiv Pelje bila mu je 379. u karijeri na turnirima iz Masters serije

* U četvrtfinalu Nadal će igrati protiv Fabija Fonjinija

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Montrealu pobedom nad Gvidom Peljom 2:0 po setovima je bilo 6:3, 6:4. Španski teniser upisao je 379. pobedu na Mastersima u karijeri, čime je oborio rekord Rodžera Federera, koji ima 378. trijumfa na turnirima iz serije 1.000.

Snažno su kritikovali njegov rad, a sada su mu se pridružili u Savetu igrača!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 08.08.2019. 18:55 Najbolja trojka tenisa svih vremena na istom mestu. Federer i Nadal, Foto: AP Photo/Ben Curtis * Đoković je predsednik Saveta igrača, a sada će zajednu tu funkciju obavljati s Rodžerom Federerom * Na nedavnom sastanku podršku da popune upražnjena mesta dobili su Nadal kao predstavnik top 50 igrača u singl konkurenciji, Melcer (1-100, parovi) i Federer (slobodna uloga) * Džejmi Mari, Sergej Stahovski i Robin Hase su napustili Savet krajem juna AUTOR: alo.rs/M.D.

Nadal je u osmini finala odigrao veoma dobar meč i zasluženo ide dalje. U četvrtfinalu Montreala, Španac će igrati protiv starog poznanika Fabija Fonjinija, a taj duel mogao bi biti izuzetno interesantan pošto su njih dvojica u prošlosti igrali sjajne duele. Italijan je u do meča protiv Nadala došao posle pobede protiv Francuza Andreu Manarina.

Ovim potezom je izgubila 18 miliona evra: "Kada započinjete biznis morate da imate poverenje u partnera!"

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 08.08.2019. 13:04 Otkrila nove detalje! Lepa Brena, Boba, Novak, Foto: Marko Metlaš, Rajko Ristić/Alo!

Plasman u četvrtfinale obezbedio je i Dominik Tim, koji je posle velike borbe savladao Marina Čilića – 7:6 (7), 6:4. Hrvatski teniser nije uspeo da savlada drugog nosioca, iako je lako meč mogao da ode u drugom smeru.

PROČITAJTE JOŠ:

U četvrtfinalu Montreala očekuju nas sjajni dueli u kojima se sastaju:

Danil Medvedev – Dominik Tim
Karen Hačanov – Aleksandar Zverev
Rafael Nadal – Fabio Fonjini
Gael Monfis – Roberto Bautista - Agut

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...