Novak Đoković
twitter/TennisChannel
Novak Đoković

twitter/TennisChannel

Novak Đoković, Foto: twitter/TennisChannel

Ovog puta su otišli korak dalje sa razgovorom i oduševili sve prisutne! Na početku je Ubalda Skanagate postavio matematički zadatak za najboljeg tenisera sveta, a potom su se dotakli i reči Matsa Vilandera koji je šokirao Đokovića! 

"13 puta u poslednjih 16, u poslednjih 13 u 16 puta. 14 puta kada si igrao u poslednjih 14 godina igrao si ovde, nije loše!" - upitao je Ubalda Skanagate.

"Moraćete da ponovite ovo pitanje, stvarno pokušavam da vas pratim" odgovorio mu je Novak i nasmejao sve u konferenciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković

twitter

I opet su krenuli sa pitanjem, ovog puta su se snašli tako što su našli zajedničji jezik

" 13 puta u poslednjih 16" krenuo je novinar, a Đoković je nastavio "13 od poslednjih 14 godina, na šta mu je ovaj rekao njegovu prepoznatiljivu rečenicu "Nije loše" na šta je Novak italijanskim akcentom kao nakon finala Australijan opena kojeg je osvojio ponovio "Nije loše. Tu ima dosta brojeva".

Da bi posle italijanski novinar preneo Đokoviću reči Vilandera koje je rekao pre neki dan:

"Voleo bih da znam šta misliš o tome. I još o jednoj stvari. Razgovarajući sa Vilanderom pre neki dan, on je rekao:'Mislim da će Novak imati više Gren slemova od Federera i Nadala na kraju karijere, zato što je mlađi i tako dalje... Rekao je još da ako bi sva trojica imali isti broj Gren Slemova, Đoković bi trebalo da bude posmatran kao najbolji kao najveći ikad, zato što je morao da igra protiv kaktusa, a Nadal i Federer su igrali protiv jorgovana, cveća!" - preneo je Vilanderove reči Ubalda Skanagate.

Na šta ga je šokirani Đoković upitao: "Stvarno si ga citirao? Stvarno? To je on rekao?

Ubalda mu je rekao da je morao da igra protiv kaktusa pošto je igrao protiv Nadala i Federera, na šta ga je Đoković na trenutak prekinuo i pitao: "U pustinji, bez vode?" na šta je nasmejao celu prostoriju.

PROČITAJTE JOŠ:

"Još jedna pobeda u tri seta što me jako raduje, jer po ovako toplom danu u izazovnim uslovima nije bilo poželjno provoditi previše vremena na terenu. Opet, preko dva sata za tri seta je bilo potrebno vremena da se probije otpor protivnika koji je igrao dobro od početka. Mislim da je bio izvrstan, naročito sa bekhend strane jer sam taktički počeo na taj način da konstruišem poen. Iznenadio me je prijatno svojom čvrstinom sa bekhendom, tako da sam morao da promenim taktiku i da se prilagodim. Kako je meč odmicao, tako sam se osećao komfornije, počeo sam da ga čitam i samim tim i rezultatski se pokazalo u trećem setu gde sam ga najubedljivije dobio. Bilo je mnogo teže nego što je rezultat pokazivao", rekao je Novak.

"Naravno, cenim to što je rekao, to su zaista komplimenti. On je jedna od legendi našeg sporta i neko ko je napravio istoriju. Ako ne grešim, on je prvi koji je imao tri slema u godini, 1988. On je neko ko je stalno na putu sa nama, ko prati tenjis. Imao sam intervju sa njim pre nekoliko dana, tako da mu se zahvaljujem na lepim rečima. To je to. Šta da kažem? Nikad nisam igrao sa kaktusima, a ako to uradim, onda ću vam preneti kakva su to iskustva", našalio se i Novak na Vilanderovu metaforu.