Miomir Kecmanović
AP
Filip Krajinović

EPA/Lynn Bo Bo

Filip Krajinović, Foto: EPA/Lynn Bo Bo

Filip protiv Rafe! Prvi njihov okršaj na Mastersu! Nadal je veliki favorit, on je drugi nosilac na ovom turniru. Krajinović je ove nedelje pokazao da je zaista u dobroj formi, a u prilog tome govori i podatak da kao i Nadal još nije izgubio nijedan set na turniru. Ipak na kraju je Španac slavio 6:3, 6:4.

Krajinović je ove nedelje pokazao da je zaista u dobroj formi, a u prilog tome govori i podatak da kao i Nadal do ovog seta nije izgubio nijedan set. Ipak, protiv osvajača 33 mastersa, teniser iz Sombora nije mogao više.

Bez obzira na poraz, Krajinović je ostavio sasvim solidan utisak, a posle pobeda nad Kukuškinom, Gofanom i Medvedevim, očekuje ga skok sa 113. na 102. mesto ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ:

Senzacija turnira, Miomir Kecmanović plasirao se u četvrtfinale Indijan Velsa! Njemu je na startu drugog seta predao Japanac Jošihito Nišioka, zbog problema sa leđima.

Kecmanović je iskoristio slabo kretanje Japanca i sa dva brejka stigao do prvog seta sa 6:4. Japanac je uprkos očiglednoj agoniji odbijao da preda, ali ipak je bol bila jača od želje. 

Nadal je agresivniji, diktira tempo meča, pa ne čudi da je uzeo sa lakoćom prvi set. Prva tri početna gema uzeo je bez ikakve borbe, tada se malo živnuo Filip Krajinović, uzeo je brejk Nadalu i smanjio na 3:2, ali to je bilo sve što smo videli od Filipa u prvom setu.

Španac je dominatno stigao do 6:3 u prvom setu. Filip je previše grešio u prvom setu, a kada se zna reputacija protivnika, uopšte nije začuđujuće da je ovako brzo uzeo prvi set. I drugi set je protekao u vođstvu Nadala, koji je na kraju i pobedio.