Novak Đoković
Alo/Masanori Jošida
Novak Đoković

Alo/Masanori Jošida

Novak Đoković, Foto: Alo/Masanori Jošida

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković bi na "vrhu sveta" trebalo da ostane do kraja ove godine!

Naime, Đoković "beži" Nadalu svega 370 poena, a nastavak trke će početi na turniru u Sinsinatiju.

Tu će Nadal imati šansu da osvoji poene, ukoliko zaigra na američkoj turneji. Kako Nadal prošle godine nije nastupao na Sinsinatiju, on će imati priliku da osvoji koji poen, ali i Đoković može da se nada novim bodovima.

Naime, ATP je odlučio da zbog pandemije koronavirusa "pamti" bodove iz ove i prošle sezone, te da će računati bolji plasman na turnirima i zavisno od toga će računati bodove.

Šta to znači? Uzmite za primer US Open, recimo da Nadal ispadne u drugom kolu iako je prošle sezone trijumfovao na ovom takmičenju, Španac neće izgubiti bodove već će mu se računati bodovi osvojeni 2019. godine jer je tu dogurao do samog kraja, što je ujedno bolji rezultat.

To za Novaka znači da će moći da osvoji nove poene u Sinsinatiju (prošle godine zaustavljen u polufinalu), US Openu (predao Vavrinci u četvrtom kolu), u Rimu (poražen od Nadala u finalu) i Rolan Garosu (izgubio u polufinalu od Dominik Tima).

U Madridu prošle godine je Đoković trijumfovao, ovo takmičenje se neće održati, ali svakako ne bi mogao da dobije nove poene, za razliku od Nadala koji će propustiti priliku da osvoji 640 poena!

Iako još uvek nije poznato šta će biti sa turnirima nakon sezone šljake u Evropi, veoma je moguće da će azijska turneja u potpunosti biti otkazana, a nema nikakvih informacija ni o Završnom Mastersu u Londonu!

PROČITAJTE JOŠ: