Novak Đoković
AP/Seth Wenig
Novak Đoković

AP/Seth Wenig

Novak Đoković, Foto: AP/Seth Wenig

Jedan trenutak nepažnje i surova kazna organizatora US Opena da najboljeg tenisera sveta diskvalifikuju sa njujorškog grend slema i time Novaka Đokovića spreče da se po broju titula sasvim primakne Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru. I možemo sad da zalazimo u teorije zavere, da se pitamo da li bi ista odluka bila doneta i da je neko drugi u pitanju… Ali i ne moramo. Jer bilo bi to uzaludno rasipanje energije u vremenima koja treba negovati. U vremenima kada Srbija ima najboljeg na svetu. I u tome treba da uživa.

Stoga se i Mozzart kladionica potrudila da se ovaj nesrećni meč što pre zaboravi, pa će tako isplatiti sve igrače koji su tipovali da će Đoković biti šampion Ju-Es Opena za 2020. godinu! Dakle, ne vraća se samo ulog, već se isplaćuje puna kvota kao dobitnu!

A tek da podsetimo, prognoza da će Đoković prigrliti i 18. grend slem titulu pred početak turnira iznosila je 1,80. I bio je Đoković na pravom putu. Zagrejao se osvajanjem pehara na Mastersu u istom gradu, pa je otpisao Damira Džumhura, Kajla Edmunda, Jan-Lenarda Štrufa, i na stranu sad taj brejk, pao bi i Pablo Karenja Busta.

Da nije pala sudija.

Ono što nije palo jeste naš optimizam da će Đoković, možda već dogodine, prestići i Nadala i Federera, ma koliko se svi trudili da mu otežaju taj zadatak. Pa kad je već tako, zašto da se nerviramo? Kad treba da uživamo.

Uz najbolji tenis. Vašeg omiljenog tenisera. I vašu omiljenu kladionicu.

PROČITAJTE JOŠ: