Monfis, Đoković
AP/Lee Jinman
Monfis, Đoković, Foto: AP/Lee Jinman

Francuski teniser Gael Monfis osvojio je treću titulu u karijeri u Monpeljeu, pošto je u finalu pobedio Kanađanina Vaseka Pospišila sa 7:5, 6:3. Monfis je tako izjednačio rekord Rišara Gaskea.

Francuz je došao do devete titule u karijeri za sat i 34 minuta. Kanađanin, inače 132. teniser sveta, nije mogao do pehara ni u svom drugom finalu.

Monfis sada u međusobnim duelima sa Pospišilom vodi 6:0.

Deveti teniser sveta je odlično servirao, sigurniji je bio i u razmenama pa je spasao sve četiri brejk lopte. Istovremeno, bilo mu je dovoljno da rivalu dva puta oduzme servis da bi došao do maksimalne pobede.

U prvom setu je Monfis napravio brejk u 13. gemu, da bi u drugom slomio otpor rivala u osmom.

Inače, zanimljiv je podatak da je Monfis sada izbio na drugo mesto večite liste igrača sa barem po jednim ATP finalom po sezoni. Francuz od 2005. do 2020. nijednom nije bio bez ATP finala, što je ukupno 16 sezona, pa se izjednačio sa Nadalom na toj cifri, a prestigao Novaka Đokovića koji je trenutno na 15 uzastopnih godina. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Impressive company, @iamgaelmonfils ?

A post shared by ATP Tour (@atptour) on Feb 10, 2020 at 3:58am PST

Prvi je Rodžer Federer. Švajcarac od 2000. godine uvek igra barem jedno ATP finale godišnje, pa je na cifri 20 uzastopnih. Ukoliko odigra jedno 2020, doći će na 21 uzastopnu godinu.