Novak Đoković i Marjan Vajda
AP/Mark Schiefelbein
Novak Đoković i Marjan Vajda

AP/Mark Schiefelbein

Novak Đoković i Marjan Vajda, Foto: AP/Mark Schiefelbein

- Nadam se dotle dok ne bude potukao sve rekorde. Hajde, za početak, da osvojimo zajedno više od 20 grend slemova - kazao je Vajda!

Iskusni trener nema dilemu, veruje da će Novak oboriti sve rekorde.Trenutno Rodžer Federer i Rafael Nadal imaju po 20 titula na gren slemovima, dok Nole ima 17. Kada je reč o broju nedelja na prvom mestu ATP liste Federer je najviše sakupio 310, dok je Novak trenutno u 290. nedelji na čelu svetskog rangiranja tenisera.

Oni koji ga poznaju, kažu da će prestići Federera, po broju titula i nedelja na prvom mestu.

- To je njegov cilj i veoma verujem da će se to i dogoditi. Može da potuče sve rekorde. I tako je blizu da to uradi. Zdrav je, još je mlad u poređenju s Federerom, i svi ga podržavamo u tome.

Vajda je pričao i kako se Novak oporavio posle diskalifikacije sa Ju Es opena jer je slučajno udario sudiju lopticom.

- U takvim momentima ne možete mnogo toga reći. Možete samo da ga podržite, kao trener, ali i kao prijatelj. Ceo tim i porodica su stali iza njega, i to mu je bilo najvažnije. Znamo se, prošli smo mnogo toga zajedno. U potpunosti znam kroz šta prolazi. Bio sam veoma srećan kada je, posle svega što se desilo, sve prihvatio na pozitivan način. Bilo je strahova šta će se događati posle Ju-Es opena, ali je on samo potvrdio da je šampion. To je najbolji dokaz.

Marjan Vajda

Alo/Vladimir Marković

Marjan Vajda, Foto: Alo/Vladimir Marković

Na mastersu u Rimu se u jednom trenutku Novak ljutito okrenuo prema treneru.

- Hteo sam da mu kažem da ostane u dugoj razmeni lopte. Da bude strpljiv. Rekao sam mu "odigraj s njim", misleći da ne žuri. A on je mislio da sam hteo da mu kažem da odigra određeni udarac. Pa me je pitao šta mu to govorim da odigra. Slovački i srpski jezik su bliski, ali ponekad nije sve baš potpuno jasno. Žao mi je, nije me dobro razumeo. Više zapravo ne znam da li sam tada to rekao na slovačkom ili srpskom!

Da li je u nekom periodu svoje karijere igrao bolje?

- Mislim da je danas najbolji. Što je zreliji, to je jači. S godinama mora da radi možda malo više da bi bio u formi nego kada je bio mlađi, ali sada je konzistentniji. Iskustvo mu je mnogo donelo. A i dalje ima strast za igranjem.

Marjan Vajda Jelena Đoković

EPA/Yoan Valat

Marjan Vajda Jelena Đoković, Foto: EPA/Yoan Valat

A, poraz na Rolan Garosu...

- Bio je to jedan od loših Novakovih dana i najbolji dan za Nadala. Svaka čast Nadalu, uspeo je da to iskoristi do kraja. Ali, Novak i dalje ostaje šampion i prvi je na svetu. Naš tim je ponosan na njegove sjajne rezultate ove godine i srećan je što radi s njim, jer i dalje ima motivaciju da se usavrši u svim oblastima i da bude najbolji igrač u istoriji!

PROČITAJTE JOŠ: