Šarapova i Đoković
printscreen
Šarapova i Đoković

printscreen

Šarapova i Đoković, Foto: printscreen

Lepa Maša se penzionisala 26. februara ove godine, Nole je prokomentarisao njen odlazak iz sveta tenisa:

"Imao sam utisak da si imala jedan od namirnijih odlazaka u penziju, tvoja karijera u tenisu te pripremila za dalje, kakva je tranzicija posle tenisa?" - 
upitao je Nole Ruskinju!

"Bila sam motivisana za ono što sledi, imala sam ideje... Izgradila sam odličnu bazu. Koristila sam slobodno vreme za povezivanje sa mrežama, kompanijama, biznismenima, učila o tehnologiji, umetnosti,.. Bila sam tvrdoglava po pitanju svog tela, da je to samo prepreka i da ću biti bolja, ali nije bilo tako... Otac me pitao da li imam želju za treninzima, bar malo da osetim loptu i reket, rekla sam NE! Uopšte... Sat vremena sam vozila trenažni bicikl sa pulsom i pitala se šta mi je sa telom....U svakom slučaju, izgradila sam bazu, fokus je bio tenis, ali je bilo sjajno biti na drugom projektima!" - odgovorila mu je Marija!

Potom je Ruskinja pitala Novaka kako se hrani tokom pandemije koronavirusa:

"Nekad sami kuvamo, nekad kuvar. Jelena više kuva, ja sam više tip za doručak za sokove, smutije, avokado, tosteve... Svi smo na mentalnom izazovu. Na početku smo kreirali anksioznost, zbog nesigurnosti nastavka sezone, ne toliko zbog pristupa teniskom terena. Potrebno nam je da znamo kalendar, raspored, kako da rasporediš energiju, posebno kad imaš porodicu. moram da budem precizan sa rutinama, znam da moram nekad da izađem iz konfort zone.." - rekao je Đoković!

"Šta to znači? Filozofsko pitanje pravo!" - upitala ga Maša, a Novak joj je odgovorio: " Daaaaaj, nećemo da grlimo drveće sad..."

Šarapova i Đoković

printscreen

Šarapova i Đoković, Foto: printscreen

Mašu je zanimalo kako Novak provodi dane, i kako se bori sa težinom:

"Meni je veći problem da izgubim težinu, nego da je dobijem. Sada u Španiji je jedno od najgorih stanja na svetu, zatvoreni smo 24/7, sreća pa imamo teretanu i bazen za treninge. Kad si sportista, trening je toliko bitan u svakodnevici, da nesvesno ne možeš bez toga, makar istezanje, joga... Sve ovo sad nam pomoglo da usporimo, reflektujemo svoje postupke u prošlosti i vidimo šta ćemo dalje. Da naučimo nove veštine, radimo na sebi, da radimo hobije, ono što volimo!" - rekao je Novak koji je nastavio da priča o ovoj temi:

"Zdravlje, velnes, lep život... čitanje, učenje, gledanje sve o tome... Povezano je sa tenisom, važno mi je da sam u vezi sa svojim i telom i da sve što čitam iskoristim na svom telu. O metabolizmu, metalnom zdravlju..."

Marija se osvrnula na početak Novakove karijere:

"Na početku si imao problema sa telom, izdržljivosti, kad sam te gledala na šlajci kako si se mučio... Promenio si se skroz. Naša igra govori za nas. Nisam razmišljala da za hobije uzmem nešto vezano za rezultat, nego nešto skromnije i zahvalnije... Tome te uči sport, sa usponima i padovima pred hiljadama, na kraju budeš zahvalan..." - rekla je Ruskinja, a Novak joj odgovorio:

"Imam holističan pogled na svet, želim da pobedim naravno ali ono što radim pre izlaska na teren donosi prevagu uvek. Gladan sam znanjem za boljom koncentracijom, izdržljivošću... Sezona nam 11-12 meseci, telo nam se skroz ošteti..."