Novak Đoković i Rafael Nadal
AP Photo/Gregorio Borgia
Novak Đoković i Rafael Nadal

AP Photo/Gregorio Borgia

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP Photo/Gregorio Borgia

Zbog situacije u svetu brojni sportski događaji su otkazani, a odluka čelnika da pomere Rolan Garos je razljutila mnoge tenisere.

Kako ističe predsednik Francuske teniske federacije (FFT) Bernar Gidiseli, drugi reket sveta, Rafael Nadal je znao za ovu odluku:

"Direktor turnira Gi Forže nazvao je Nadala, on je bio svestan odluke! To je veoma teška, ali odgovorna odluka. Svesni smo šta je najvažnije, a posvećeni smo održavanju turnira. Ne razumem reakcije nekih igrača iz ATP-a" - rekao je on.

Da stvar bude gora po Novaka Đokovića, bodovi će se zamrznuti, pa tako teniseri koji su osvajali takmičenja na Indijan Velsu, Majamiju, i ostalim turnirima na šljaci neće ostati bez bodova! (Novak je trijumfovao u Madridu - 1000 poena).

Novak Đoković i Rafael Nadal posle finala AO

Tanjug/AP, Mark Schiefelbain

Novak Đoković i Rafael Nadal posle finala AO, Foto: Tanjug/AP, Mark Schiefelbain

Potencijalno ispadanje Rafaela Nadala u prvom kolu (ravno nemogućem) sa Otvorenog prvenstva Francuske znači da bi Španac izgubio 2.000 poena, ali tek u septembru za kad je odložen ovaj turnir.

Vimbldon se igra od 29. jun do 12. jul! Tu ne staju muke za srpskog tenisera.

ATP se još uvek nije oglasio povodom toga da li se Đokoviću (282) računaju nedelje na poziciji broj jedan. Svega četri nedelje nedostaju Srbinu da se izjednači sa Pit Samprasom (286), dok Rodžer Federer je 310 nedelja proveo na prvom mesto.

Komentari (1)

he,he,he

19.03.2020 17:34

ja mislim da je virus i izmišljen i pušten da bi sprečili Nola da bude najbojli svih vremena.