Dušan Lajović
EPA/Mast Irham
Dušan Lajović

AP

Dušan Lajović, Foto: AP

Posle 115 minuta igre srpski treniser je bio bolji od petog nosioca, Keija Nišikorija, 2:6, 6:2, 6:3. Ovo je prvi susret na ATP turnirima koji je dobio Lajović!

PROČITAJTE JOŠ:

Lajović je samo slabije odigrao prvi set koji je izgubio sa 6:2, ali je u drugom uzvratio i revanširao se Japancu sa 6:2.

Nišikori je bio bolji u prvom setu, jer je on bio taj koji je diktirao ritam i zahvaljujući takvoj igri uspeo je da dođe do brejka u šestom gemu, kada je poveo sa 4:2. I to mu je dalo dodatnu snagu da zaigra još bolje u samom finišu seta, te je još jednim brejkom došao do 6:2 i prednosti u setovima.

Naš as je u drugom setu napravio dva brejka, a Nišikori jedan. Najpre je poveo sa 3:1, pa 4:1, a onda je Japanc uzeo servis Lajoviću za 4:2, ali mu se naš as revanširao za 5:2 i prilazak osvajanju seta.

Lajović je propustio važan brejk na startu trećeg seta (treći gem) ali to nije uticalo na dalji tok meča. Igralo se egal i svako je uzimao gemove na svoj servis sve do sedmog gema kada je naš teniser napravio bitan brejk za 4:3

Uzeo je Dušan odmah svoj servis za 5:3, a zatim još jedan brejk za pobedu.

Lajović će se u trećem kolu sastati sa pobednikom meča između 27. nosioca, Australijanca Nika Kirijosa i 131. igrača sveta, Kazahstanca Aleknsandra Bublika.