Dušan Lajović
EPA-EFE/Clive Brunskill
Dušan Lajović

EPA-EFE/Clive Brunskill

Dušan Lajović, Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo Australijan opena nakon pobede nad Kazahstancem Aleksandrom Bublikom sa 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 6:3).

Nakon nešto više od tri sata igre Duci je uspeo da slomi otpor favorizovanog Bublika i napravi još jedan veliki korak na prvom grend slemu u sezoni. Jako neizvestan meč rešen je posle četiri seta, a svaki od njih bio je prilično interesantan. Po jedan brejk "viška" donosio je promenu na semaforu u ukupnom rezultatu.

Srbin je krenuo dosta bolje i u prvom setu dva puta oduzimao servis Kazahstancu. Uspeo je Ducijev rival da uzvrati, ali samo jednom što nije bilo dovoljno za nešto više. 

Dušan Lajović

AP/Alfredo Falcone

Dušan Lajović, Foto: AP/Alfredo Falcone

Naredni set je možda i prelomio meč, s obzirom da se Bublik vratio u igru, uspeo da dođe do brejka, ali onda stiže odgovor našeg asa koji se vraća i u taj-brejku povećava na 2:0. Treći i četvrti set bili su gotovo preslikani. Po jedan oduzet servis donosio je setove dvojici rivala, a Lajović na kraju iskoristio prvu meč loptu i prošao dalje.

Naredni rival biće mu Pedro Martinez gde će imati šansu da pobedom izjednači najbolji rezultat na Australijan openu, osminu finala.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: