Novak Đoković
AP/Alastair Grant
Novak Đoković

AP/Alastair Grant

Novak Đoković, Foto: AP/Alastair Grant

 

Novak Đoković je poražen od Dominika Tima u drugom kolu Londona. Posle dobrog prvog seta i osvajanja u taj-brejku usledio je pad u drugom, Novak je poražen 6:3, a onda je taj-brejk odlučio i treći set, ovog puta u korist Tima. Đoković će protiv Federera odlučivati ko će u polufinale. Novak Đoković - Dominik Tim 1:2 (7:6, 3:6, 6:7).

5:7 KRAJ! Dominik Tim je u polufinalu!

5:6 Milimetar je zadržao Novaka u životu. Bio je čelendž nakon prvog servisa, ali možda i manje od milimetra loptica je bila u autu.

4:6 Neverovatno. Liniju je sada pogodio Tim nakon što je Novak poslao lopticu do krova arene. Sabran je bio Austrijanac, ima meč loptu.

4:5 Dupli brejk Tima! Sve što je stekao, Novak je to sad prokockao!

4:4 Nije dobro, vratio je mini-brejk Novakov protivnik. Izuzetan ritern nakon kog je Đoković proklizao i pogodio mrežicu.

Novak Đoković, Foto: AP/Alastair Grant

4:3 Opet precizan Tim. Na redu je Đoković.

4:2 Pogodio je servis Austrijanac, sledi promena strana.

4:1 Tražio je čelendž, ali uzalud je Timu. Lopta je pala na liniju.

3:1 Loš momenat, mogao je skroz da se otcepi srpski teniser.

3:0 Aut! Sve je bliži Novak.

2:0 Greška Tima! Ovo je "rep" prethodnog poena kada je Novak na neverovatan način uspeo da pogodi, Tim se i dalje nije oporavio.

1:0 Nestvarno je vratio Novak. Kao od gume da je. Osvaja na svoj servis.

TAJ-BREJK 

6:6 IDEMO U TAJ-BREJK! Novak spasava u teškoj situaciji, prelazi se ponoć! Gledaćemo taj-brejk odluku.

5:6 BREJK ZA TIMA! Serviraće za plasman u polufinale Austrijanac! Neverovatan pad u igri Novaka Đokovića, bez iole energije je odigrao ovaj gem.

5:5 Strašan tenis! Zaslužio je Novak barem brejk loptu, ali na tankoj liniji je balansirao Dominik Tim. Čelendž ga je spasao, ostaje velika borba.

5:4 Rutinski Novak završava ovaj gem, naravno as udarac je odlučio. Vreme je bilo da Tim najzad spusti ritam i slabije zaigra, to se sada dešava. Serviraće za opstanak Đokovićev protivnik.

4:4 Ovo je bio jedan od najbržih servisa na meču, 220 km/h. Upravo taj udarac je doneo Timu 4:4, dobio je ovaj gem bez izgubljenog poena.

4:3 Kako se meč u svega par momenata okrene! Sad Đoković vodi, i to nakon gema koji je dobio sa nulom. Da li je ovo uzdrmalo Tima?

3:3 KONAČNO! EVO BREJKA! Dolazi do egala Novak Đoković, lomio je dugo Tima u ovom gemu, na kraju uspeo da bez previše rizika odigra kako ume i "dopusti protivniku da napravi greške".

2:3 Imao je priliku da zakomplikuje gem Tim, srećom nije iskoristio. Vodio je Novak 40:0, onda zamenio reket, pa dopustio sebi dve greške. Miran epilog na kraju.

1:3 Dominik ne popušta. Pun je samopouzdanja iz poena u poen, Novak ne uspeva da zadrži konce duže od jedne razmene.

1:2 Besan je kao ris Novak Đoković. Uzeo je ovaj gem "iz inata", tukao je loptice bez milosti, videćemo da li će sličnu vrstu energije zadržati u nastavku meča i da li će mu ona pomoći.

0:2 Velika borba u drugom gemu, Novak je dao sve od sebe, ali Tim igra u formi života. Jedna totalna evolucija ovog igrača na betonu, pre godinu dana ne bi mogao ovako da odigra.

0:1 BREJK ZA TIMA! Opet jako slab početak seta za Novaka, nije uspeo da nađe energije ni u jednom poenu. Nije dobar znak.

TREĆI SET

3:6 SET ZA TIMA! Đoković je platio cenu jako, jako slabe koncentracije. Početak seta je bio užasan i prednost koju je tu stekao, Austrijanac je nosio do kraja. Srpski teniser nažalost nije imao brejk lopte. 1:1!

3:5 Nije se previše trudio Tim, mislima je u narednom gemu. Ipak, pita se i dalje i Novak Đoković.

2:5 Prelako je ovo dobio Tim, nije Novak ni najmanje ozbiljno zapretio, sva je prilika da se ide u treći set.

2:4 Nije bilo bez prolivenog znoja ni u ovom setu, ali ipak je uspeo da se snađe Đoković. Tim igra zrelije iz gema u gem, Novak mora da napravi prekretnicu u svojoj igri što se tiče drugog seta.

1:4 Bio je blizu, imao djus, ali nije na kraju došao do prilike za brejk Đoković. Osetna prednost za Tima, ali i dalje je ipak u pitanju samo jedan brejk.

1:3 Evo gema, lobom je uspeo da nadmudri Tima naš teniser. Nadamo se da je ovo početak preokreta u drugoj deonici.

0:3 Morao je na kraju da čita Đoković Tima, nije uspeo. Veliki broj vinera je zabeležio Austrijanac, snažnim udarcima diktirao tempo, ali i veliki pad koncentracije Novaka Đokovića je zaslužan za ovaj rezultat.

0:2 Novak nije dobro napadao, a poslednji volej je odigrao suviše mekano. Drugi set počinje brejkom Austrijanca.

0:1 Asom rešava prvi gem drugog seta Dominik Tim. Nije delovalo da Novak ima ambicije za neki žešći napad, verovatno čuva snagu za nastavak bitke.

DRUGI SET

7:6 (7:5 u taj-brejku) SET! Mentalna snaga Novaka Đokovića je neverovatna! Vodio je sa dva poena razlike, 5:3 je bilo, Tim se vratio, imao servis, a onda naš teniser uspeo da u toj situaciji nađe snagu i pogodi strašan udarac. Na svoj servis je već bio neumoljiv! 1:0!

6:6 Taj-brejk rešava pobednika prvog seta. Nije uspeo Đoković više od poena da dobije, kao da se čuvao za ovakav rasplet.

6:5 Ovakav gem je bio potreban Novaku nakon prošlog u kom je bilo mnogo borbe. Bez dozvoljene šanse za poen Timu, naterao je Novak Austrijanca da servira za opstanak u sledećem.

5:5 Perfektno odigran servis volej. Imao je Novak svoje prilike u ovom gemu, ali uvek se u pravim momentima izvlačio Tim. Sjajan tenis.

5:4 Dobro je. Ušao je u dobru seriju Tim, ali nije Novak dozvolio veću dramu i drugim servisom je pogodio as koji mu je doneo gem.

4:4 Dobar gem za Dominika Tima, naš teniser nije uspeo da vraća sjajne servise, kasnije i forhende, sve se više zakuvava set.

4:3 Jedan poen je osvojio Tim, i to sa neshvatljivom dozom sreće i "plesom loptice" na mreži. Sve ostalo je pripalo Novaku.

3:3 Dugo je trajao gem, skoro sedam minuta, Tim je spasao tri brejk lopte i na kraju ipak izjednačio.

3:2 BREJK! Tim vraća još žustrijom merom, genijalno je odigrao ovaj gem. Sa 'nulom' je rešio Novaka, nikako nije išao servis našem teniseru.

3:1 BREJK! Kakva greška Dominika Tima! Nervozan je, početnički je izgledao njegov drajv i - Novak ima prednost.

2:1 Od početka do kraja gema je Đoković sjajno odservirao, nije dozvolio ni najmanju šansu Timu, naravno nijedan poen takođe.

1:1 Ipak izjednačenje. U jednom trenutku je Novak uspeo da na iskustvo spase sebe Timovih bekhenda, ali Austrijanac je dobro odservirao do kraja.

1:0 Lagan prvi gem za Đokovića. Dozvolio je jedan poen Timu, i to nakon duple servis greške.

PRVI SET

21:12 Meč počinje. Prvi servira Novak Đoković.

21:00 Oba tenisera izlaze na teren.

20:45 Posle ovakvog treninga, Đoković ne može da ne pobedi.

20:30 Novak Đoković se priprema za meč.

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu igra od 21 časa protiv Austrijanca Dominika Tima.

Prethodno, od 15 sati u grupi "Bjorn Borg" sastali su se Švajcarac Rodžer Federer i Italijan Mateo Beretini, slavio je Federer rezultatom 2:0 u setovima.

Ðoković i Tim su u nedelju bili bolji od Beretinija, odnosno Federera, pa će njihov duel skoro izvesno doneti odluku o prvom polufinalisti.

Završni Masters u Londonu igra se za nagradni fond od devet miliona dolara. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Komentari (2)

vlada j

13.11.2019 09:01

Novak je mnogo pametan, bira protivnike

Luka

13.11.2019 19:17

Novak se u mecu prosto ukipio,nije se usudio upututi ni jednu paralelu niti ridkirajuci forhend,Igrao na sigurne izmjenu,a to protiv Thiema koji ima silno i raznovrsno bogastvo forhenda i behenda jednostavno me ide.