Krv, suze i znoj od meča, na kraju bolan, bolan poraz i jedna jedina prilika za polufinale

Alo.rs/S.M. | sport 2019-11-12 20:46:51 2019-11-12 20:46:51

Novak Đoković je poražen od Dominika Tima rezultatom 2:1 u drugom kolu ATP-a u Londonu.

AP/Alastair Grant

 

Novak Đoković je poražen od Dominika Tima u drugom kolu Londona. Posle dobrog prvog seta i osvajanja u taj-brejku usledio je pad u drugom, Novak je poražen 6:3, a onda je taj-brejk odlučio i treći set, ovog puta u korist Tima. Đoković će protiv Federera odlučivati ko će u polufinale. Novak Đoković - Dominik Tim 1:2 (7:6, 3:6, 6:7).

5:7 KRAJ! Dominik Tim je u polufinalu!

5:6 Milimetar je zadržao Novaka u životu. Bio je čelendž nakon prvog servisa, ali možda i manje od milimetra loptica je bila u autu.

4:6 Neverovatno. Liniju je sada pogodio Tim nakon što je Novak poslao lopticu do krova arene. Sabran je bio Austrijanac, ima meč loptu.

4:5 Dupli brejk Tima! Sve što je stekao, Novak je to sad prokockao!

4:4 Nije dobro, vratio je mini-brejk Novakov protivnik. Izuzetan ritern nakon kog je Đoković proklizao i pogodio mrežicu.

4:3 Opet precizan Tim. Na redu je Đoković.

4:2 Pogodio je servis Austrijanac, sledi promena strana.

4:1 Tražio je čelendž, ali uzalud je Timu. Lopta je pala na liniju.

3:1 Loš momenat, mogao je skroz da se otcepi srpski teniser.

3:0 Aut! Sve je bliži Novak.

2:0 Greška Tima! Ovo je "rep" prethodnog poena kada je Novak na neverovatan način uspeo da pogodi, Tim se i dalje nije oporavio.

1:0 Nestvarno je vratio Novak. Kao od gume da je. Osvaja na svoj servis.

TAJ-BREJK 

6:6 IDEMO U TAJ-BREJK! Novak spasava u teškoj situaciji, prelazi se ponoć! Gledaćemo taj-brejk odluku.

5:6 BREJK ZA TIMA! Serviraće za plasman u polufinale Austrijanac! Neverovatan pad u igri Novaka Đokovića, bez iole energije je odigrao ovaj gem.

5:5 Strašan tenis! Zaslužio je Novak barem brejk loptu, ali na tankoj liniji je balansirao Dominik Tim. Čelendž ga je spasao, ostaje velika borba.

5:4 Rutinski Novak završava ovaj gem, naravno as udarac je odlučio. Vreme je bilo da Tim najzad spusti ritam i slabije zaigra, to se sada dešava. Serviraće za opstanak Đokovićev protivnik.

4:4 Ovo je bio jedan od najbržih servisa na meču, 220 km/h. Upravo taj udarac je doneo Timu 4:4, dobio je ovaj gem bez izgubljenog poena.

4:3 Kako se meč u svega par momenata okrene! Sad Đoković vodi, i to nakon gema koji je dobio sa nulom. Da li je ovo uzdrmalo Tima?

3:3 KONAČNO! EVO BREJKA! Dolazi do egala Novak Đoković, lomio je dugo Tima u ovom gemu, na kraju uspeo da bez previše rizika odigra kako ume i "dopusti protivniku da napravi greške".

2:3 Imao je priliku da zakomplikuje gem Tim, srećom nije iskoristio. Vodio je Novak 40:0, onda zamenio reket, pa dopustio sebi dve greške. Miran epilog na kraju.

1:3 Dominik ne popušta. Pun je samopouzdanja iz poena u poen, Novak ne uspeva da zadrži konce duže od jedne razmene.

1:2 Besan je kao ris Novak Đoković. Uzeo je ovaj gem "iz inata", tukao je loptice bez milosti, videćemo da li će sličnu vrstu energije zadržati u nastavku meča i da li će mu ona pomoći.

0:2 Velika borba u drugom gemu, Novak je dao sve od sebe, ali Tim igra u formi života. Jedna totalna evolucija ovog igrača na betonu, pre godinu dana ne bi mogao ovako da odigra.

0:1 BREJK ZA TIMA! Opet jako slab početak seta za Novaka, nije uspeo da nađe energije ni u jednom poenu. Nije dobar znak.

TREĆI SET

3:6 SET ZA TIMA! Đoković je platio cenu jako, jako slabe koncentracije. Početak seta je bio užasan i prednost koju je tu stekao, Austrijanac je nosio do kraja. Srpski teniser nažalost nije imao brejk lopte. 1:1!

3:5 Nije se previše trudio Tim, mislima je u narednom gemu. Ipak, pita se i dalje i Novak Đoković.

2:5 Prelako je ovo dobio Tim, nije Novak ni najmanje ozbiljno zapretio, sva je prilika da se ide u treći set.