Filip Krajinović
EPA Michael Dodge
Filip Krajinović

EPA Michael Dodge

Filip Krajinović, Foto: EPA Michael Dodge

Odlična partija i plasman u četvrtfinale. Filip Krajinović se plasirao u četvrtfinale ATP turnira serije 500 u Roterdamu, pošto je u dva seta savladao Kanađanina Vaseka Pospišila 6:4, 7:6.

Srpski teniser je odigrao odlično i zasluženo stigao među osam najboljih u Roterdamu. Čekao je priliku u prvom setu, u kom je Kanađanin sjajno servirao. Nju je dočekao pri rezultatu 4:4 i to dve vezane brejk lopte. Nije ih iskoristio, ali jeste treću koja je usledila. U narednom gemu Pospišil je imao čak četiri brejk lopte, ali ih je sve spasao Filip i iskoristio prvu za set i čini se tad prelomio i meč.

Već u prvom gemu drugog seta Krajinović je napravio novi brejk i tu prednost je držao do poslednjeg gema. Kad je servirao za meč, imao je problematičnu situaciju, 15:40 ali je spasao obe brejk lopte. Kanađanin je dobio i treću brejk loptu, ali ni nju nije iskoristio, kao i prethodnih šest. U tim trenucima Pospišil je imao velikih problema sa kolenom, ali kao i da je to više zbunilo Srbina i praktično mu je poklonio novu brejk loput. Izbacivanjem loptice u aut Krajinović je poklonio prvi brejk Kanađaninu za 5:5 i veliku dramu u najavi.

Iako je bilo vidljivo da je ovakav gubitak brejka ostavio traga na Krajinoviću, uspeo je da uvede set u taj brejk. Krajinović je prvi došao do mini brejka, ali mu je već u narednom poenu uzvratio Pospišil. Poveo je i 5:3, ali ni tu prednost Filip nije sačuvao, jer je napravio duplu servis grešku za 5:5. Pospišil je vezao i treći poen i drugi mini brejk i imao je set loptu na svoj servis. Krajinović je uzvratio i drama se nastavila. Na kraju, Srbin je ipak uspeo da privede meč kraju, dobio je taj brejk 9:7. U borbi za polufinale Krajinović će igrati protiv Andreja Rubljova u petak, a u prethodna dva duela oba tenisera imaju po pobedu.