Novak Đoković - suze
youtube/Olympic
Novak Đoković - suze

youtube/Olympic

Novak Đoković - suze, Foto: youtube/Olympic

Sa Italijanima je pričao o obustavljanju teniske sezone usled pandemije koronavirus:

Federer, Đoković

AP/Ben Curtis

Federer, Đoković, Foto: AP/Ben Curtis

"To je jedan od dva najlepša meča na kom sam učestvovao, drugo je finale sa Rafom u Australiji 2012. godine. To su unikatni mečevi, sve se izdešavalo! Kvalitet Rodžerovog tenisa je bio odličan od prvog do zadnjeg poena, to govore i brojevi. Ja sam igrao isto odlučnu, nisam mašio lopte u tri taj-brejka i možda je prvi put u mojoj karijeri da se to dogodi. Ovakvi mečevi se dogode jednom ili dva puta u karijeri, ja sam zahvalan što sam imao priliku da se borim sa Rodžerom na prestižnoj pozornici kao što je centralni teren Vimbldona!" - istakao je Novak!

Novak je Italijanima podelio da mu je malo falilo da batali tenis nakon teškog poraza:

"2010. godine izgubio sam na Rolan Garosu od Melcera, plakao sam nakon ispadanja. To su bili loši trenuci, želeo sam da napustim tenis zato što sam video sve crno. To je bila transformacija, jer sam se nakon tog poraza konačno oslobodio! Osvojio sam Australijan open 2008. godine, bio sam treći teniser sveta, ali nisam bio srećan. Znao sam da mogu više da uradim, ali sam gubio važne mečeve od Federera i Nadala. Od tog trenutka sam skinuo pritisak, zaigrao sam mnogo agresivnije, to je bila prekretnica!" - otkrio je Đoković Italijanima koliko mu je falilo da batali tenis!

"Volim Italiju svim svojim srcem, uvek sam uz Italiju i veoma se osećam blisko vama! Živeo sam u Italiji dugo vremena, Šeruđa i Firenca, kultura i jezik su me oduvek privlačili. Osećam se pomalo i kao Italijan, a ono što se dogodilo Bergamu, Milanu, Lombardiji, to mi dotaklo srce. Imamo prijatelje koji žive u Bergamu koji su mi ispričali dramatične situacije, nisam hteo da se za donaciju sazna, to sam uradio iz svog srca" - zaključio je Đoković! 

 

 

Komentari (1)

saja

29.04.2020 23:44

Osvjetalo si obraz i sebi i srpskom narodu.Odluči kako ti je interes.