Novak, Rafa i Rodžer
AP Michel Euler
Novak Đoković

AP Michel Euler

Novak Đoković, Foto: AP Michel Euler

Zaista morate biti srećni da se nalazite u vremenu u kom igraju trojica najboljih tenisera ikada! Rodžer, Rafa i Novak su promenili ovu igru, pa zato ne čudi da kada se polemiše ko je najbolji od njih trojice, uvek se završi nekom prepirkom!

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je korsnik reddita "ISleepUpsideDown" napravio kartice po uzoru na video igru FIFA, gde svaki igrač ima karticu sa ocenama njegovih veština!

Uzmite na primer ove kartice Mesija i Ronalda! Njihova ukupna ocena se sastoji od proseka njihov ocena kao što su brzina, ofanziva, dribling, pas, šut, trčanje itd..

Ovaj korisnik je napravio po četri kartice za svakog člana "velike trojke"!

Tako je Novak dobio kartice iz sezona: 2008, 2011, 2015, i 2019! 

Svoj prvi Grend slem je osvojio 2008. godine na Australian openu, a prosečan rejting mu je bio 88. Najbolji delovi njegove igre su bili ritern, bekhend i kretnja na terenu.

Fenomenalne 2011. godine Novak je imao rejting od 96 poena! Tada je Đoković osvojio deset titula, a igrao 11 finala! Osvojio je tri Grend slema, a jedino nije uspeo da trijumfuje na Rolan Garosu! Unapredio je sve ocene u odnosu na sezonu 08', a najviše mu je napredovao ritern koji ima ocenu 97!

Najbolju odigranu sezonu imao je 2015. godine, tada je dobio i najveću ocenu čak 98 poena! Osvojio je 11 titula, a igrao je na 15 finala! Isto kao u sezoni 11', osvojio je tri Grend slema, a poražen je od Vavrinke u finalu!

Ove sezone Novak je osvojio dva Grend slema, Vimbldon i Australian open, uz to osvojio je i Masters u Madridu i turnir u Tokiju! Zbog toga je zaradio ocenu od 94! 

Novak, Rafa i Rodžer, Foto: reddit/ISleepUpsideDown

Najbolju ocenu, Rafael Nadal je ostvario u sezoni 2010, kada je osvojio tri Grend slema, a neuspešan je bio na Australian openu! Te sezone je osvojio 7 turnira!

Federer je imao najbolju sezonu 2006. godine, a za to je ocenjen sa 97 poena! Rodžer je osvojio 12 trofeja, a te sezone je Novak bio teniser koji je najviše napredovao!

Interesantno je da su Federer i Nadal svih ovih godina imali jednog sponzora, Najki, dok sa druge strane Đoković je menjao uniforme, pa su se tako smenjivali Adidas, Tom Tailor, Uniqlo i Lacoste! Od 2019. Federer je pod ugovorom sa Uniqlom! Ovaj korsnik je stavio i ispod svake kartice ikonicu, za Nadala je to bio bik, kod Rodžera četkica za slikanje, a kod Đokovića zmija!

Šta vi mislite, da li su ocene realne, šta bi ste promenili i da li je Novak zaista najbolji od "velike trojke"? 
Recite nam u komentarima!

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!